De ICT ontwikkelingen van 2022

13/05/2022
163
baan in de ICT

Je hebt vast wel eens gehoord van het begrip ICT, oftewel Informatie- en Communicatietechnologie. Het is een brede term die alles te maken heeft met netwerken, computers en eigenlijk in het algemeen technologie. Voor ICT’er te worden kun je bepaalde opleidingen volgen, zowel MBO opleidingen als HBO opleidingen. ICT is sinds een paar jaar tot een groot begrip gegroeid en het blijft groeien. In deze blog lees je meer over de ontwikkelingen van 2022 op ICT-gebied.

baan in de ICT

Grote behoefte aan ICT-personeel

Als je een baan in de ICT sector wilt heb je geluk. Al sinds 2015 heeft de ICT sector het krap op de arbeidsmarkt, en dus is er in deze tijd een grote behoefte aan personeel in de ICT. Dan hebben we het over programmeurs, security managers en softwareontwikkelaars bijvoorbeeld. Als ICT’er kun je ook in bijna elke sector werken. De branchemogelijkheden zijn ontelbaar. Een marketingbureau bijvoorbeeld zoekt ook vaak ICT’ers voor bijvoorbeeld te programmeren, data te analyseren of andere werkzaamheden. Zo zie je dus dat het tegenwoordig een groot voordeel is als je een ICT studie gaat volgen. Een baan in de ICT zit er dus dik in!

Werken vanuit thuis

In de coronaperiodes moesten vele mensen verplicht vanuit thuis werken als dat mogelijk was. Zo zaten de mensen die normaal van 9 tot 5 op kantoor waren, tijdens de lockdown in hun eigen huis aan de keukentafel te werken. Nu corona over is zijn er nog steeds veel mensen die thuis werken, omdat dit voor hun gewoon mogelijk is. Het kan namelijk zo zijn vele voordelen hebben, zoals minder kosten voor het bedrijf, je zit in je eigen vertrouwde plek en je kunt lekker in je huispak aan het werk. Meestal kunnen ICT’ers dus ook thuis aan het werk, en dit zie je nu dus veel vaker voorbij komen.

baan in de ICT

Vaardigheden zijn van belang

Het is algemeen bekend dat je best wel wat skills moet hebben om als ICT’er aan de slag te gaan, maar hier doe je dan ook een opleiding voor waar je dit al leert. Al merken we nu wel, omdat men juist nu meer flexibel en thuis werkt, dat digitale werkplekken vragen om betere vaardigheden. Een serieuzere aanpak van training in deze vaardigheden wordt dus wel verwacht.

Alles via cloud

Door het thuis werken werd de cloud een must-have op de werkplek. Alles ging digitaal en er moest dus ook digitaal gecommuniceerd worden. In de cloud kan er gezamenlijk gewerkt worden en kunnen er documenten in gedeeld worden zonder dat je daarvoor in dezelfde ruimte hoeft te zitten. Mensen die dus thuis werken kunnen hun werk dus met hun collega’s, werkgevers- en nemers via de cloud delen.

Lees ook:  Instagram en TikTok video’s zoeken via Google

Recent

Charlene de Carvalho-Heineken en haar gigantische vermogen

Een verbod op gokreclames en vanaf wanneer het in gaat!

Pasen en lentedagen voor je hond

Maak je huis klaar voor de lente met deze nieuwe woontrends!

Wat is een Green Belt Opleiding en waarom is het belangrijk?

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings