De gevaren van de technologie in 2022

21/04/2022
321
anoniem sms

In 2022 verwacht men dat het grootste technologische gevaar wel eens cybercriminaliteit kan zijn: cybercriminaliteit is naast natuurlijk de beïnvloeding die er op het internet is, een grote uitdaging.

Door de jaren heen is er steeds meer technologie bijgekomen en het lijkt telkens weer hetzelfde ritueel. Technologie lijkt te kunnen zorgen voor minder menselijkheid, maar men gaat de technologie toch inzetten. Op hoop van zegen. Daarna volgt er soms wat wetgeving, om oneigenlijk gebruik tegen te gaan. In 2022 zijn er natuurlijk ook de nodige technologische ontwikkelingen die niet altijd per se beter zijn voor de mens.

De gevaren in 2022

Uit een onderzoek uitgevoerd door Diligent, de aanbieder van govermanceplatforms bleek dat over een periode van 18 maanden, 30 procent van de bedrijven te maken had met een cyberaanval. Dat is natuurlijk een schrikbarend hoog aantal.

De gevaren van 2022 zitten ook onder andere in de volgende items:

 • Meer op afstand werken, minder menselijk contact.
 • Minder menselijkheid in winkels en restaurants: meer tablets en zelfscankassa's.
 • Digitaal geldsysteem met mogelijk een absolute controle op burgers zoals dat in China voor een deel het geval is.
 • Minder menselijk contact in de zorg.
 • Rijk en arm die elkaars wereld niet meer kennen, waardoor de tweedeling nog groter wordt.

Het gevaar van technologie is altijd het menselijke aspect. Iets kan nog met zulke goede bedoelingen of kwade bedoelingen worden gemaakt, het gaat om de toepassing. Vergelijk het mes om brood mee te snijden. Dit kun je ook gebruiken om iemand van het leven te beroven. Het is aan jou om te bepalen wat je ermee doet. Zo is het ook met technologie. Je kunt bijvoorbeeld een anoniem sms versturen omdat je iemand leuk vindt en dat wil laten weten op Valentijn. Je kunt een anoniem sms sturen met verschillende intenties.

De oplossingen

De oplossingen zitten hem in verschillende zaken, net zoals met het broodmes. Er is onder andere een stuk regelgeving dat van belang is en er zijn sociale normen en waarden die het menselijke aspect in het zicht houden. Voor bedrijven is een strategie en een duidelijk plan van aanpak van belang. De oplossing zit hem verder in onszelf. Uiteindelijk zijn wij zelf diegene die technologie maken en gebruiken.

Hoe bescherm jij jezelf online?

Hier zijn een aantal tips die je kunt proberen om jezelf te beschermen online:

 • Open geen vreemde emails
  Als je een vreemde e-mail ontvangt met een bijlage, dan hoef je die bijlagen niet te downloaden. Dit kan een virus bevatten dus verwijder de email.
 • Gebruik sterke wachtwoorden
  Je kunt jezelf op verschillende manieren online beschermen tegen identiteitsdiefstal en gebruik maken van sterke wachtwoorden is een van die manieren.
 • Maak gebruik van de twee-staps-verificatie
  Hierbij moet jij nogmaals na het inloggen laten weten dat jij het echt bent, vaak is dit via e-mail of via een sms op je telefoon.

Klik hier voor onze blog over AI en hoe goed ze zijn in het spelen van spelletjes.

Lees ook:  De gevaren van The Internet of Things

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings