De meest voorkomende sportblessures in Nederland

17/11/2022
244
Sporttape voor sportblessure vingers

Mensen die veel sporten zijn over het algemeen een stuk gezonder dan mensen die niet sporten. Daarnaast is het ook nog eens leuk om te sporten, maar er zijn ook nadelen verbonden aan het sporten. Je kunt ook altijd te maken krijgen met blessures. Wat zijn nu de meest voorkomende sportblessures in Nederland?

Een verzwikte enkel

De verzwikte enkel komt ontzettend veel voor bij sporters die lopen op een ongelijke of harde vloer. Je zou hierbij kunnen denken aan voetbal of hardlopers. Wanneer we spreken van een verzwikte enkel zijn eigenlijk de gewrichtsbanden opgerekt, afgescheurd of ingescheurd. Iedereen heeft wel eens een dikke bult op zijn of haar enkel gehad. Het herstel van een verzwikte enkel duurt een aantal weken tot een aantal maanden.

De hamstringblessures

Naast verzwikte enkels komen in Nederland ook veel hamstringblessures voor. Deze komen voornamelijk voor bij mensen die een explosieve sport uitoefenen. Denk hierbij aan atletiek en voetbal. Om een blessure aan de hamstring te voorkomen die je deze goed en zorgvuldig te trainen. Deze spiergroep krijgt weinig rust. De kans op deze blessure is het grootst in het begin van het seizoen aan het einde van een wedstrijd. Train je hamstring dus voldoende en voorkom een blessure.

Knieblessure

Knieblessures en problemen kunnen voorkomen bij bijna alle sporten. Bij hardlopers en fietsers komen de problemen vaak naarmate de tijd vordert. In de meeste gevallen komt dit dan door een verkeerde houding. Bij sporten zoals hockey en voetbal komt dit meestal door een verkeerde beweging. Je hebt dus knieblessures in allemaal verschillende vormen. Je kunt deze blessures goed voorkomen door de omliggende spieren goed te trainen. Op het moment dat deze spieren goed ontwikkeld en getraind zijn, is de kans op een knieblessure veel kleiner.

Dit waren ze dan, de meest voorkomende sportblessures in Nederland. Train je spieren goed en voorkom deze blessures. Stel dat je toch last begint te krijgen kun je altijd sporttape gebruiken om de spiergroep te versterken!

Lees ook: De sport trend van 2022 en king of nutrition.

Lees ook:  Saharawoestijn in Nederland

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings