De mooiste eilanden in Azië

14/05/2023
142
eiland

Mooie natuur en parelwitte stranden vind je in Azië. Je hebt hier bekende eilanden zoals de Filipijnen en Bali, maar ook wat kleinere en minder drukke eilanden zoals de Gili Eilanden. Backpacken door de natuur, een paar dagen duiken of lekker ontspannen op het strand? Het kan allemaal op de mooie eilanden in Azië. In deze blog gaan we vertellen over een paar mooie eilandjes die perfect zijn voor je vakantie.

Ben je van plan om alleen op vakantie te gaan? Neem dan een kijkje naar deze blog met tips.

Palawan

Palawan is een provincie van de Filipijnen met een oppervlakte van ongeveer 17.000 km². Op dit eiland worden ongeveer 52 verschillende talen gesproken door de bevolkingsgroepen die daar leven. Ook vind je hier verschillende culturen, dus het is zeker geen saai eiland. Het eiland staat ook wel bekend als het mooiste eiland van de Filipijnen. Je hebt hier mooie natuur, hagelwitte stranden en azuurblauw water. Ook is een tripje naar dit eiland helemaal niet duur.

Boracay

Een van de populairste eilanden van de Filipijnen is Boracay. Dit is een klein eiland met mooie witte stranden. Op dit eiland vind je White Beach. Dit is een van de mooiste stranden ter wereld door het mooie witte strand wat overloopt in de lichtblauwe zee. Op Boracay kun je verschillende watersporten beoefenen en genieten van het lekker weer in een van de vele strandbars. Op het eiland vind je verschillende soorten toeristen. Deze verblijven vaak op de lange boulevard met resorts achter het strand.  

eiland

Koh Lanta

Als je op zoek bent naar een rustige vakantie ben je bij het Thaise Koh Lanta op de goede plek. Dit is een eiland met geweldige natuur. Vooral voor gezinnen en oudere backpackers is dit een populaire bestemming. Het is een groot eiland met veel verschillende stranden. Sommige plekken op het eiland zijn heel druk terwijl andere er juist heel uitgestorven uitzien. Een paar gezellige barretjes vind je hier ook.

Ook in de kerstvakantie kan het heerlijk zijn om even te ontsnappen naar de zon. In deze blog vertellen we je daar graag meer over.

Raja Ampat

De Raja Ampat eilanden is een eilandengroep die deel uitmaakt van Indonesië. De groep bestaat uit vier grote eilanden en het heeft ook nog wat kleinere eilanden. Als je een echte natuurliefhebber bent is dit de perfecte vakantiebestemming voor jou. Op dit eiland vind je namelijk de speciale Paradijsvogel. Ook vind je prachtig leven in de zee. Het eiland heeft misschien wel 1.300 verschillende vissoorten in de zee en hier vind je ook prachtig koraal. Een duik is het dus zeker waard.

eiland

Gili Eilanden

Voor de kust van Lombok vind je drie kleine eilandjes die de Gili Eilanden worden genoemd. Tegenwoordig zijn deze eilandjes vooral populair onder de duikers, doordat er een schitterend onderwaterleven te vinden is. En ondanks dat hier best druk kan zijn, wordt er geen gebruik gemaakt van auto’s op dit eiland. Het grootste en drukste eiland van de drie is Gili Trawangan. Op dit eiland vind je ook de meeste uitgaansgelegenheden. Ben je van plan om te gaan duiken? Dan kun je beter naar Gili Meno of Gili Air gaan. Deze eilanden zijn een stuk rustiger en hier kun je prachtig duiken.

Lees ook:  De leukste bezienswaardigheden in Parijs

Tijdens zo’n reis moet je natuurlijk van alles meenemen. De kans dat je iets vergeet is altijd aanwezig. Maar wat zijn nu dingen die je echt nodig hebt? Heb je net je nagels late doen? Zorg dan dat je een hygiëne vijl mee neemt. Mocht er een nagel kapot gaan, kun je deze altijd nog wat bijwerken. Hier vind je meer over hygiëne vijlen.

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings