De nieuwste Borat film nu al een “Great success”

04/11/2020
334
Borat

Het goede nieuws van woensdag 4 november #2

Amazon Prime heeft weer een nieuwe film uitbracht. Dit keer is er een vervolg gegeven op de film van Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan. Deze film uit 2006 staat bekend om de uitspraken die het hoofdpersonage Borat doet tijdens de film. Enkele voorbeelden hiervan zijn : Great Success, Very Nice en It’s Nice.

De film is een mockumentaire. Dit is een verzamelnaam voor films die zijn opgenomen vanuit het oogpunt van een documentaire. Echter, is het verhaal van een mockumentaire niet gericht op feiten, waar dit bij een documentaire wel zo is. Het belangrijkste van een mockumentaire is het vermaak van de kijker. De makers van dit type films kiezen dan ook vaak voor veel humor, satire of een parodie. Bij Borat is gekozen voor een combinatie van deze drie.

De eerste film

De eerste Borat film speelde zich voornamelijk af in de United States of America (USA). Borat is in deze film naar de USA gestuurd vanuit de Kazachse overheid om er een rapportage op te nemen. Tijdens dit avontuur komt er veel humor aanbod en worden de grenzen opgezocht. Soms worden er ook grenzen overschreden. Als kijker moet je hier tegen kunnen en de humor ervan inzien. Tijdens de film worden namelijk een aantal groepen uit de samenleving aan de schandpaal genageld. Dit zijn bijvoorbeeld de feministen. Alles in deze film dient natuurlijk met een korreltje zout te worden genomen.

De nieuwe Borat film

In de nieuwe Borat Subsequent Moviefilm gaat Borat terug naar de USA. In het verhaal van de film spelen de coronapandemie en de Amerikaanse presidentsverkiezingen een grote rol. Zo komt vicepresident Mike Pence aanbod. Daarnaast passeert de coronapandemie meerdere keren via nieuwsberichten en interviews. Over deze onderwerpen wordt natuurlijk ook een sausje van satire en een goede relativerende vorm van humor gelegd. De film is een echte aanrader voor de mensen die de eerste film ook hebben gezien. Daarnaast is de film ook een aanrader voor de mensen die houden van een tegendraadse humoristische ongezouten mening.

Opmerkelijk feitje

In de Boratfilms wordt het land van Borat Kazachstan flink door het slijk gehaald. Naar aanleiding van de eerste film begon het land ook een reclamecampagne om de naam van het land te zuiveren. Naar aanleiding van de tweede film is er echter, gekozen om de uitspraken uit de film, te gebruiken om meer toeristen naar het land te krijgen. Zo staat er iemand met een selfiestick foto’s te maken van het landschap in Kazachstan met als tekst erbij “Very Nice”. Dit is natuurlijk erg grappig en ludiek om te zien.

Borat

Lees ook:  Black Ops Cold War

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings