Formule 1 op 5 september 2021 in Nederland

03/11/2020
279
elektrische auto's

Het goede nieuws van dinsdag 3 november #2

Volgens de allerlaatste geruchten binnen de wereld van de formule 1 en de Telegraaf, zal het grote racespektakel in 2021 plaats gaan vinden op 5 september. Dat zal dan zijn tussen de race van België en de race op Monza. De reden voor deze datum is dat men hoopt dan er weer met genoeg publiek op de tribunes gereden kan worden. Zonder het publiek komt de organisatie van het racespektakel namelijk niet uit de kosten. Waar organisatoren in bijvoorbeeld Baku en Bahrein met name leunen op de overheden die de beurs trekken, moet Zandvoort het toch echt hebben van het publiek en de bedrijven.

Het circuit

Voor de race in Zandvoort waren in totaal meer dan 1 miljoen mensen, die zich hadden aangemeld om een kaartje te bemachtigen. De reden voor grote vraag naar kaartjes komt natuurlijk door Formule 1 coureur Max Verstappen. Sinds de komst van Verstappen is de aandacht voor de sport in Nederland enorm gegroeid. Bovendien is het er ook al sinds 1985 geen race meer gereden door de Formule 1 in Nederland. Het circuit is dan ook een historisch circuit. De baan is kenmerkend door zijn hoogteverschillen en ligging in de duinen van Zandvoort. Als kers op de taart is het circuit van Zandvoort speciaal voor de terugkeer van het race evenement flink verbouwd. De twee nieuwe kombochten zijn dan ook het hoogtepunt van deze verbouwingen. De bekendste plekken van het circuit zijn de Tarzanbocht en het scheivlak.

Kalender

De kalender van 2021 zal uit 23 races bestaan, zo meldt de Telegraaf. Helaas zullen de nieuwe circuits van dit jaar niet meer terugkeren volgend jaar. Dit terwijl eigenlijk iedereen wel te spreken was over de nieuwe circuits. Echter, de FOM zal zo snel mogelijk willen voldoen aan de contracten die het heeft met de originele kalender van 2020. Wellicht dat we bepaalde circuits in de toekomst wel terug gaan zien. Een nieuw circuit wat we volgend jaar gaan zien is het circuit van Saoedi-Arabië. Dit circuit is volgend jaar dus een echte nieuwkomer. Het circuit in het land heeft eerder al een race voor elektrische auto’s gehost.

elektrische auto's

Lees ook:  Yolanthe Cabau vertoeft voornamelijk in LA

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings