Dit neem je mee wanneer je gaat kamperen!

21/11/2022
212

Wanneer je gaat kamperen zijn er een aantal dingen die je moet meenemen. Je wil niet hebben dat je in dadelijk in the middle of nowhere bent zonder water, voedsel, bereik of brandstof. Daarom is het slim om je even in te lezen in alle benodigdheden voor het kamperen. Met deze blog maak je je checklist om te gaan kamperen compleet.

Eten en drinken

Je zult uiteindelijk toch moeten eten en drinken. Ervan uitgaande dat je ergens volledig afgelegen gaat kamperen, is eten en drinken natuurlijk van levensbelang. Neem wanneer je gaat kamperen houdbare producten mee die makkelijk te bereiden zijn en die per se gekoeld bewaard hoeven te worden. Denk hierbij aan producten zoals soepblikken, vers of gedroogd fruit, noten of graanproducten zoals muesli of havermout.

Een tent en bed

Slaap je binnen of buiten? Wanneer je de keuze maakt om buiten te slapen zul je een tent nodig hebben die je beschermd tegen ongewenste insecten zoals muggen en mieren. Ook help een tent je droog en warm te houden bij slechte weersomstandigheden. Naast een tent zul je wanneer je buiten slaapt ook iets nodig hebben om op te liggen. Op de koude vloer slapen is geen optie. Hier kun je snel verkouden en ziek door worden. Neem daarom, wanneer je in je eentje buiten gaat kamperen, een luchtbed 1 persoons mee. Een luchtbed 1 persoons is beter dan een luchtbed voor 2 personen wanneer je alleen bent. Bij kamperen draait het allemaal om het praktisch en efficiënt gebruik maken van materialen en ruimtes.

Brandstof

Wanneer je echt off the grid gaat kamperen zul je een tankstation zo snel nog niet vinden. Daarom is het belangrijk om je gekozen kampeer-voortuig te voorzien van brandstof. Of het nu je pick-up truck of camper is, het laatste wat je wil is langer kamperen dan je gepland had. Neem om deze reden een extra jerrycan mee. Zo kom je nooit zonder brandstof te staan.

Licht

Licht is minder vanzelfsprekend dan je denkt. Na de klok eenmaal 6 uur heeft geslagen, begint het langzaam maar zeker steeds donkerder te worden. Daarom is het belangrijk om een zaklamp bij je te hebben. En dan heb ik het niet over een zaklamp die je bij je Happy Meal hebt gekregen. Ik het over geschikte kampeer zaklampen zoals een militaire zaklampen die wel tot 1000 meter ver kunnen schijnen.

Nog niet overgehaald om te gaan kamperen? Lees dan deze blog met de mooiste eilanden in Azië. Dit past misschien wat beter bij je.

Lees ook:  De leukste bezienswaardigheden in Parijs

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings