Dit neem je mee wanneer je gaat kamperen!

21/11/2022
60

Wanneer je gaat kaperen zijn er een aantal dingen die je moet meenemen. Je wil niet hebben dat je in dadelijk in the middle of nowhere bent zonder water, voedsel, bereik of brandstof. Daarom is het slim om je even in te lezen in alle benodigdheden voor het kamperen. Met deze blog maak je je checklist om te gaan kamperen compleet.

Eten en drinken

Je zult uiteindelijk toch moeten eten en drinken. Ervan uitgaande dat je ergens volledig afgelegen gaat kamperen, is eten en drinken natuurlijk van levensbelang. Neem wanneer je gaat kamperen houdbare producten mee die makkelijk te bereiden zijn en die per se gekoeld bewaard hoeven te worden. Denk hierbij aan producten zoals soepblikken, vers of gedroogd fruit, noten of graanproducten zoals muesli of havermout.

Een tent en bed

Slaap je binnen of buiten? Wanneer je de keuze maakt om buiten te slapen zul je een tent nodig hebben die je beschermd tegen ongewenste insecten zoals muggen en mieren. Ook help een tent je droog en warm te houden bij slechte weersomstandigheden. Naast een tent zul je wanneer je buiten slaapt ook iets nodig hebben om op te liggen. Op de koude vloer slapen is geen optie. Hier kun je snel verkouden en ziek door worden. Neem daarom, wanneer je in je eentje buiten gaat kamperen, een luchtbed 1 persoons mee. Een luchtbed 1 persoons is beter dan een luchtbed voor 2 personen wanneer je alleen bent. Bij kamperen draait het allemaal om het praktisch en efficiënt gebruik maken van materialen en ruimtes.

Brandstof

Wanneer je echt off the grid gaat kamperen zul je een tankstation zo snel nog niet vinden. Daarom is het belangrijk om je gekozen kampeer voortuig te voorzien van brandstof. Of het nu je pick-up truck of camper is, het laatste wat je wil is langer kamperen dan je gepland had. Neem om deze reden een extra jerrycan mee. Zo kom je nooit zonder brandstof te staan.

Licht

Licht is minder vanzelfsprekend dan je denk. Na de klok eenmaal 6 uur heeft geslagen, begint het langzaam maar zeker steeds donkerder te worden. Daarom is het belangrijk om een zaklamp bij je te hebben. En dan heb ik het niet over een zaklamp die je bij je Happy Meal hebt gekregen. Ik het over geschikte kampeer zaklampen zoals een militaire zaklampen die wel tot 1000 meter ver kunnen schijnen.

Lees ook:  Een vakantie dicht bij huis door de coronacrisis

Recent

Charlene de Carvalho-Heineken en haar gigantische vermogen

Een verbod op gokreclames en vanaf wanneer het in gaat!

Pasen en lentedagen voor je hond

Maak je huis klaar voor de lente met deze nieuwe woontrends!

Wat is een Green Belt Opleiding en waarom is het belangrijk?

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings