Een energiezuinig leven bij jou in huis

22/05/2024
22
energiezuinig leven

We zien het vaak genoeg op het nieuws; energiezuinig leven wordt steeds belangrijker in de wereld. Klimaatverandering is hierin een grote factor. En het liefst dragen we allemaal een steentje bij aan een groene wereld, maar waar begin je precies? Wist je dat jij een energiezuinige levensstijl gemakkelijk bij jou in huis kunt halen? In dit artikel hebben wij een aantal simpele tips voor jou, zodat jij stukje energiezuinig kunt leven, gewoon bij jou thuis.

Jouw elektrische apparaten

Jouw elektrische apparaten gebruiken veel stroom, ook wanneer deze uitstaan. Een handige oplossing om hier energie te besparen, is daarom een slimme stekker! Je kunt jouw apparaten hier in steken, en deze zo instellen dat deze aan en uit gaan om een tijd die naar jouw wensen is. Met andere woorden kan jij met een slimme stekker alle ingestoken apparaten slim maken! Daarnaast kun je deze slimme stekkers ook gemakkelijk bedienen met jouw smartphone, en deze zo op afstand uitschakelen. Zo zullen jouw elektrische apparaten niet meer onnodig verbonden zijn aan stroom en kun jij energie besparen. 

De verlichting

Een ander puntje waar je gemakkelijk energie op kunt besparen, is de verlichting in jouw huis. Vaak staan lampen toch net te lang aan terwijl het helemaal niet nodig is waardoor je weer onnodig energie verbruikt. Een oplossing hiervoor is de slimme lamp. De slimme lamp kun jij vanaf jouw smartphone bedienen. Zo vergeet je nooit het licht uit te doen.

De voordelen van een slimme lamp
Daarnaast kun je een timer instellen zodat het licht altijd vanzelf uitgaat om een tijd die jij zelf kunt instellen. Niet alleen dat, maar veel smart lampen kunnen ook van kleur veranderd worden met jouw telefoon. Een leuke plus dus!

De verwarming bij jou in huis

Verder is het verwarmen van je huis ook iets dat veel energie kan kosten. Maar, gelukkig zijn hier ook manieren om energie te kunnen besparen. Zo kun je bijvoorbeeld een slimme thermostaat aanschaffen. Hiermee kun je van een afstandje de verwarming bij jou thuis bedienen en kun je een timer instellen zodat de verwarming altijd netjes op tijd uitgaat. Ook kun je met een slimme thermostaat de verwarming per ruimte regelen, zodat de verwarming niet onnodig staat te gloeien in een ruimte waar niemand is. 

Je huis goed isoleren

Die warmte die je hebt gestookt, moet je wel binnen houden. Zorg daarom voor een goede isolatie. Vooral bij oude huizen moet je daar op letten. Dit doe je op allerlei manieren. Ga bijvoorbeeld voor dubbelglas. Vergeet daarnaast niet de vloer- en bodemisolatie. Ook hier gaat veel warmte verloren. Tot slot helpt spouwmuurisolatie met het isoleren van de muren. Op deze manier kan de warmte niet ontsnappen en zit je niet onnodig te stoken. Dat bespaart een hoop kosten! 

Zo zijn er een aantal manieren waarop jij het leven bij jou thuis een stukje energiezuiniger kunt maken. Denk aan slimme lampen en energiezuinige apparaten. Verwarm je huis tot slot met een speciale thermostaat. Houd de warmte binnen met goede isolatie. Met een kleine aankoop, kun je een groot verschil maken in de hoeveelheid energie die je gebruikt in huis. Dus, waar begin jij?

Lees ook:  Zomerse ongediertebestrijding: geniet zonder zorgen

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings