Steeds meer gezondheidsklachten door slecht geventileerde woonkamers

10/12/2022
260
slechte ventilatie

Staat je weleens stil bij de lucht die je inademt? Jaarlijks overlijden er 12.000 mensen in Nederland aan de gevolgen van luchtvervuiling. Door slecht geïnstalleerde en slecht onderhouden ventilatiesystemen in woningen ontstaan er bij steeds meer mensen gezondheidsklachten. Waardoor ontstaan er klachten, wat zijn de klachten en wat kunnen we eraan kunnen doen?

Oorzaak van de klachten

Gezondheidsklachten kunnen veroorzaakt worden door slechte installatie van ventilatiesystemen, maar de meeste klachten ontstaan door het slechte onderhoud van de systemen. Als er slechte ventilatie plaatsvindt in je woning, kan je last krijgen van hardnekkige vochtproblemen en schimmels op de muren en op het plafond. Deze schimmels op zichzelf zijn al grote zorgen voor je gezondheid.

Schimmels en vochtproblemen is de ene kant, maar aan de andere kant staat ook de vervuilde lucht die hangt in de kamers. Door slechte ventilatie blijft vervuilde lucht hangen in de woonkamer. Hierdoor is het mogelijk dat CO-vergiftiging plaatsvindt. CO-vergiftiging komt alleen voor bij langdurige blootstelling aan een hoge dosis. Echter kunnen er door blootstelling aan lagere dosissen ook gezondheidsklachten ontstaan.

Klachten die ontstaan door slechte ventilatie

Eerder benoemde we verschillende oorzaken en mogelijke situaties die kunnen ontstaan door slechte ventilatie van je woning. Deze situaties brengen verschillende gezondheidsklachten met zich mee. Als er vochtproblemen en schimmels voorkomen in je woning, kunnen hier ademhalingsproblemen uit ontstaan. Naast de mogelijke ademhalingsproblemen kunnen er allergieën optreden door de blootstelling aan deze schimmels.

We hebben het ook gehad over vervuilde lucht die kan zorgen voor CO-vergifting. Klachten kunnen beginnen op te treden bij langdurige blootstelling aan een kleine dosis CO. Door deze blootstelling kunnen gezondheidsklachten ontstaan zoals vermoeidheid, hoofdpijn en een verstopte neus. De meeste mensen denken bij deze klachten niet dat de oorzaak slechte ventilatie is, echter is dit in veel gevallen wel zo. Deze klachten lijken onschuldig, maar kunnen op de lange termijn voor veel schade aan je gezondheid zorgen. Om ervoor te zorgen dat deze klachten niet opspelen, is het verstandig om te kijken naar een ventilatiesysteem met WTW filter.

De oplossing

De oplossing voor het voorkomen van gezondheidsproblemen door slechte ventilatie is het beter reguleren en aanscherpen van de reguleringen rondom het aanschaffen en installeren van ventilatiesystemen. Hier kun je zelf ook een bewuste keuze in maken door een ventilatiesysteem met WTW filter te laten installeren. TOPS WTW filters zorgen ervoor dat stof en vuil geen kans maakt in uw woning. Als deze maatregelen getroffen worden, is er in de woonkamer geen vervuilde lucht meer. Verder zal er mede door de juiste installatie en schoonmaak van de ventilatiesystemen geen vochtproblemen meer voorkomen. Zo wordt je woning een gezonde leefomgeving voor jouw en je gezin.

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen zich niet bewust zijn van de risico’s die kunnen voorkomen uit slechte ventilatie. Meerdere partijen proberen om deze reden mensen meer bewust te maken van de gezondheidsrisico’s die kunnen optreden.

Wil je meer lezen op deze website? Bekijk hier het bericht over het toenemende aantal bedrijven in Nederland.

Lees ook:  Veel verbouwingen in Den Haag ondanks de hoge prijzen

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings