Evenementen weer vol gas na 25 februari! 

27/02/2022
331
 Evenementen weer vol gas

Het vermoeden is dat het 1-G beleid voor evenementen met meer dan 500 personen, ervoor gaat zorgen dat er weer vol gas evenementen worden bezocht. Het is natuurlijk nog even afwachten, maar naar alle waarschijnlijkheid, gaat het feest los! Sowieso gaan de evenementen onder de 500 personen zorgen voor veel plezier voor de bezoekers. Op naar betere tijden.

Gevoelsmatig verschil 

Aangezien er nu geen onderscheid meer wordt gemaakt tussen wel en niet gevaccineerde mensen, voelt het voor veel mensen ook minder als een tweedeling bij grote evenementen. Iedereen moet immers testen. Natuurlijk zijn er altijd nog mensen die ook helemaal tegen testen zijn. Die moeten nog even wachten tot alles is opgeheven. Men verwacht wel een grote opkomst zelfs met dit testbeleid. 

Meer evenementen met minder dan 500 personen 

Organisatoren verwachten vooral dat evenementen onder de 500 personen extra goed bezocht gaan worden. Geen 1,5 meter meer, geen toegangsbewijs, niet testen, het is weer zoals veel mensen het graag weer zien. Er zijn zelfs organisatoren die twee jaar lang de evenementen-activiteiten stil hebben gelegd, omdat het toenmalige beleid niet paste bij hoe zij een evenement willen organiseren. Dit was zeker een enorm aderlating en vroeg veel doorzettingsvermogen. Het heeft ook veel losgemaakt bij veel mensen geeft het bedrijf VL Entertainment aan. Zij verzorgen het licht en geluid huren in Sittard. Ze hebben zich voorbereidt op een goed jaar met veel evenementen. 

Verwachtingen 

VL Entertainment geeft inderdaad aan dat de verwachtingen zijn, dat er meer evenementen zullen plaatsvinden. Het is de evenementenbranche ook van harte gegund. Het heeft lang geduurd en er is veel leed geleden. Carnaval is natuurlijk een opvallend begin voor het loslaten van de regels voor evenementen van minder dan 500 personen. Een huis bemachtigen is ook niet zo makkelijk.

Het belang van evenementen zoals Carnaval 

Evenementen dragen bij aan verbinding. Dat is ook wat lastig was in de afgelopen twee jaar. Het was zoeken naar andere wegen om toch de verbinding met elkaar te blijven voelen. Dat ging niet altijd goed en het leidde her en der tot een flinke polarisatie.  

sittard-licht-en-geluid-huren

Het is nu wel bijzonder dat de versoepeling met Carnaval zijn intrede doet. Carnaval is van origine een Rooms-Katholiek feest als een inleiding voor de 40 dagen vasten. Het vasten voor het Pasen. Het geloof verbond zeker vroeger ook veel mensen met elkaar en dat doet het carnaval ook nog steeds. VL Entertainment hoopt dat de komende tijd hier weer de volle aandacht voor komt: de verbinding met elkaar. Uiteindelijk is dat toch waar het om gaat in het leven. 

Lees ook:  De zomervakantie is begonnen voor Midden-Nederland

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings