De lente van 2023 is aangebroken en de festivals gaan weer van start!

16/03/2023
76
festivals

Festivals worden over de jaren steeds populairder. Je hebt ongetwijfeld wel een keer gehoord van Pinkpop, Lowlands, Solar of Zwarte Cross . Het zijn feesten waarbij de bezoekersaantallen oplopen tot in de 200.000 mensen! Ben jij van plan op binnenkort naar een festival te gaan? Dan is het handig om een aantal voorbereidingen te treffen. In dit artikel lees je alles over festivals en ben je maximaal voorbereid op je volgende feestje!

Wat is er te doen op festivals?

Festivals zijn grootschalige feesten waarbij er vaak meerdere stages of podiums zijn van een of meerdere muziekgenres. Van pop, tot techno, tot rock, je komt het allemaal tegen. De meeste festivals vinden plaats op zaterdag. Maar er zijn ook festivals die meerdere dagen open zijn waarbij je de optie hebt om op de camping te blijven slapen. Zo ben je altijd op loopafstand van het feestje en kun je s ’morgens meteen door feesten. Naast muziek zijn er op een festival nog een hoop andere dingen te beleven. Zo heb je naast drank ook een groot aanbod in eten. Vak staan er op het festivalterrein een hoop kraampjes met verschillende etenswaren zoals frietjes, pizza en fruit. Naast eten en drinken is er nagenoeg altijd merchandise te koop. Leuk voor als je een shirtje wil meenemen met daarop je favoriete band of artiest.

De ideale festival outfit

Een festival outfit dames bestaat meestal uit zomerse kleren, zelfs in de herfst of winter. De meeste festivals vinden plaats in de zomer. Toch kleren de meeste mensen zich wat meer aan de zomerse kant vanwege de hitte die vrijkomt van al die feestende mensen. Ook de jongens komen al snel aan in een korte broek en T-shirt om zich zo goed mogelijk voor te breiden op de warmte. Niet elk festival vind buiten plaats. Denk maar aan de feestjes die s ’winters worden gegeven. Die vinden meestal plaats in een hal of gebouw waar de temperatuur snel kan oplopen wanneer het bezoekersaantal hoog is. Verkijk je hier niet op en kleed je in laagjes. Je kan je truitje of vestje nog altijd in je kluisje stoppen.

Voorbereidingen

Hieronder volgt een lijstje met een aantal slimmer voorbereidingen voor je volgende festival:

  • Neem je identiteitskaart mee – je identiteitskaart moet je verplicht bij je hebben. Deze kan aan de deur gecontroleerd worden om na te gaan of ze alcoholische dranken aan je mogen verkopen.
  • Neem betaalmiddelen mee – betaalmiddelen zoals contant geld of een bankpas zijn handig wanneer je van plan bent om iets te kopen op het terrein. Vaak bevinden er zich hokjes op het terrein waar je muntjes kunt kopen om mee te betalen. Deze kunnen zowel met contant als giraal geld gekocht worden.

Koop een kluisje – een kluisje erg handig wanneer je bijvoorbeeld een jas of vest hebt voor de terugreis. Vaak is deze in het gebouw of op het terrein overbodig vanwege de warmte. Op deze manier ligt je jas of vest veilig achter slot en grendel. Ook anders voorwerpen zoals sieraden kunnen in het kluisje worden neergelegd.

Lees ook:  De beste zakelijke smartphones van dit moment

Steeds meer festivals willen af van plasticbekertjes. Zo hebben ze verschillende oplossingen waarmee ze bezig zijn om in 2024 alle festivals zonder wegwerpbekertjes te hebben.

Recent

Evolutie van de game-console

Frenkie de Jong buitenspel. Hoe nu verder met Oranje en Barcelona?

Voordelen van Realworks website voor makelaars

Het vermogen van Yvonne Coldeweijer: wat verdient de roddelkoningin?

Tips voor het renoveren van je woning

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings