Gaat de BTC koers vandaag weer stijgen?

08/08/2022
277
Bitcoin koers

Op het moment van schrijven beweegt de Bitcoin koers weer opwaarts. De cryptovaluta handelt net boven een waarde van 23.000 dollar. Om de BTC koers nog meer te laten stijgen moeten de bulls het voor elkaar krijgen om de Bitcoin koers over de 24.000 dollar te tillen. Vervolgens is het belangrijk dat deze prijs voor langere tijd wordt vastgehouden. Zo is het mogelijk voor de cryptovaluta om te blijven stijgen.

De grens van 24.000 dollar

Het is Bitcoin al enkele keren mislukt om boven die psychologische grens van 24.000 dollar uit te komen. Dit komt door het grote aantal bears die rond dit niveau opduiken. Mocht het de Bitcoin weer niet lukken om over de grens van 24.000 dollar heen te gaan, dan is de kans groot dat de koers weer verder daalt. De koers zal in dit geval dalen naar een waarde van 22.000 dollar. Het is zelfs mogelijk dat de koers nog verder daalt tot een waarde van 20.000 dollar.

Stijging van de Bitcoin

Vorige week was het Bitcoin nieuws positief gestemd. De koers van de cryptovaluta steeg maarliefst met 11%. Deze week lijkt die groei een beetje tegen te vallen. Het zou kunnen dat we vandaag dan alsnog die stijging gaan zien, aangezien er vandaag al een kleine plus in de grafiek te zien was.

De grootste uitdaging moet echter nog komen: het overschrijden van die grens van 24.000 dollar. Afgelopen weken zorgden bulls ervoor dat de waarde even de 24.200 dollar aantikte. Deze werd echter niet vastgehouden, waardoor de koers weer daalde. Met de huidige koers van 23.100 dollar is deze grens nog wel even uit zicht.

Cyclische bewegingen van de cryptomarkt

Uit verschillende rapporten blijkt dat cryptocurrencies zich cyclisch gedragen. Zo heeft Bitcoin in het verleden een cyclus van zo’n 4 jaar doorstaan. De cyclus begint of eindigt wanneer de gerealiseerde Bitcoin prijs onder de BTC koers beweegt. Met de gerealiseerde prijs wordt de gemiddelde prijs die voor Bitcoin wordt betaald bedoeld. Echter komt dit maar heel zelden voor. Wanneer dit wel gebeurd, dan geeft dit aan dat de koers historisch laag staat. Afgelopen juni zagen we de gerealiseerde Bitcoin prijs onder de gerealiseerde prijs dalen. Dit geeft dus aan dat er een nieuwe cyclus van start ging.

Daarnaast is te concluderen uit het rapport dat voorgaande bearmarkten gemiddeld tussen de 268 en 303 dagen duurden. Het duurt dus nog wel even voor deze cyclus voorbij is! Door de goede technologie achter Bitcoin zal de koers zich vanzelf weer herstellen.

Lees ook:  De nieuwste Playstation 5 (PS5)

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

Web Wings groeit uit tot marktleider in online marketing

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings