Veel verbouwingen in Den Haag ondanks de hoge prijzen

19/07/2022
229
verbouwen

Dat bouwmaterialen de laatste tijd vele malen duurder zijn geworden, is iets waar we allemaal van op de hoogte zijn. Uit een overzicht van Bouwend Nederland blijkt dat materialen zoals bijvoorbeeld stalen balken drie keer zo duur zijn geworden als dat ze waren en dit in maar 9 maanden tijd. Ook is er voorspeld dat deze stijging helaas niet ergens binnenkort zal stoppen.
Ondanks al deze prijsverhogingen, zie je dat steeds meer mensen gaan verbouwen. In Den Haag is dit niet anders dan als in de andere provincies. In dit artikel lees je de redenen die mensen hiertoe hebben.

Verbouwen in plaats van verhuizen

Aannemers worden tegenwoordig platgebeld door mensen die graag hun huis willen verbouwen, de wachttijd is nu al meer dan een half jaar. De grote krapte en hoge huizenprijzen zorgen ervoor dat het voor mensen financieel interessanter is om hun huis te verbouwen in plaats van een andere woning te gaan zoeken.
Vaak zie je dat door de lange wachttijden bij aannemers mensen zelf een container huren in den Haag en al aan de slag gaan met hetgeen dat ze zelf uit het huis kunnen halen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld laminaat, keukens, behang en muren die opgezet zijn met gipsplaten. Zeker mensen die zelf handig zijn kiezen er al snel voor om kosten te besparen en zelf hetgeen te doen waarvan ze weten dat ze het kunnen.

verbouwen

Goedkoper om een ouder huis te verbouwen

Wat je ook steeds vaker ziet is dat de huizen die normaal gezien superlang op de markt zouden staan omdat er nog veel aan moet gebeuren tegenwoordig als een van de eerste verkocht worden. Mensen (en vooral jongeren) kiezen er steeds vaker voor om een huis te verbouwen en/of op te knappen in plaats van een nieuwbouw of gerenoveerd huis te kopen. De kosten voor het verbouwen van en huis opknappen zijn nog steeds extreem hoog, maar het zal (wanneer je het goed doet) niet zoveel kosten als de andere optie.

Niet alleen vervelend voor de klant

Prijsstijgingen zijn niet alleen maar voor de klanten vervelend, maar ook voor de aannemers. Ondanks dat de aannemer alle extra kosten zou kunnen factureren bij de klant, is dit ook erg vervelend nieuws om te brengen en aannemers kunnen niet alle prijsverhogingen voor eigen rekening nemen. Zeker omdat het zo kan zijn dat het over een maand weer vele malen duurder is. Daarnaast hebben aannemers vaak al klussen in de planning staan voor het jaar erna en kunnen ze door de extreem hoge prijzen deze materialen niet nu al inkopen om ze ergens op te slaan.

Ben jij bezig met het renoveren van je huis? In deze blog vind je tips die je daarbij kunnen helpen!

Lees ook:  Maak je huis klaar voor de lente met deze nieuwe woontrends!

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings