Helft van de Nederlanders bespaart op stookkosten!

09/12/2022
200
Helft van de Nederlanders bespaart op stookkosten!

Uit onderzoek van Ipsos blijkt dat bijna de helft van Nederland bespaart door de verwarming niet aan te zetten, ondanks dat de temperatuur snel dalend is. Daarbij blijven mensen zich nog steeds veel zorgen maken over de snel stijgende kosten, door de gigantisch hoge inflatie, ondanks dat het kabinet meerdere maatregelen heeft aangekondigd.

Lage- inkomens en de middeninkomens hebben het zwaar

Vooral de Nederlanders met een laag- of middeninkomen hebben slapeloze nachten van de energierekening. Ondanks dat ze meerdere verschillende maatregelen nemen blijft de rekening hoog. Hierdoor gaat het onderzoeksbureau ervan uit dat mensen op zoek gaan naar andere manieren om het huis te verwarmen. Denk hierbij aan een elektrische verwarming of houtkachels

Heel Nederland bespaart

Sinds september heeft 70 procent van Nederland bespaard op de energiekosten. De grootste factor hierbij was dat de verwarming uit kon blijven. Dat komt doordat de temperatuur nog vrij zacht was voor de tijd van het jaar. Ondanks dat de temperatuur nóg meer zal dalen verwachten de onderzoekers dat er een grote groep Nederlanders stug door blijft gaan. Helaas is dat overigens niet uit vrije wil. Mensen hebben namelijk geen andere keus, dan de verwarming uit te zetten en met dikke winterse kleding door het huis te lopen.

Hulp vanuit de overheid

Het prijsplafond zal ingaan vanaf 1 januari 2023. Huishoudens zullen hierdoor minder gaan betalen voor de elektriciteit en het gas. Op dit moment krijgen de huishoudens die het het zwaarste hebben een korting op de energiekosten, dat zal hierdoor vervallen. Overigens is het prijsplafond niet bedoeld voor iedereen. Mocht je namelijk dusdanig veel energie verbruiken, dan zul je buiten het plafond vallen en dus geen vergoeding krijgen vanuit de overheid. De bedoeling van het kabinet is hierdoor om mensen ook een beetje bewuster te maken met wat ze verbruiken.

Andere oplossingen

Mensen worden creatiever om ervoor te zorgen dat de energiekosten laag kunnen blijven. Naast dat de meeste mensen in winterse kleding elke dag door het huis lopen zijn er ook andere mogelijkheden. Zo kun je een aantal avonden van de week op bezoek gaan bij vrienden en familie, hiermee zit je warm en hoef je niet de verwarming in je eigen woning aan te zetten. Ook hebben mensen hun spiegelkast kopen gezet, en daarvoor in de plaats spiegels met verwarming gekocht. Door die op in de badkamer te plaatsen hoeft ook daar de radiator niet te draaien.

Lees ook Schiphol verwacht een topdrukte tijdens de kerstvakantie

Lees ook:  Uit onderzoek blijkt: Nederlanders bezuinigen dit jaar op de kerstuitgaven!

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings