Schiphol verwacht een topdrukte tijdens de kerstvakantie

07/12/2022
260
Schiphol

Over twee weken begint de kerstvakantie alweer. Een druk moment van het jaar voor mensen die houden van wintersport. Hierdoor verwacht Schiphol dat er weer lange rijen komen te staan. Door de gigantische lange rijen in vooral de zomervakantie is het vliegveld al redelijk voorbereid. Dat is ook logisch, aangezien de reizigers onmogelijk met deze temperaturen in de buitenlucht kunnen staan voor meerdere uren.

Tijdens corona

Kijkend naar het jaar 2020 zullen de cijfers geen goed gevoel geven voor veel reizigers. Ondanks de strenge coronamaatregelen toen der tijd bleek Schiphol de drukste luchthaven van Europa te zijn. Volgens Eurocontrol, de overkoepelende organisatie voor al het Europese luchtverkeer, waren er tussen 21 december en 27 december maar liefst 556 vluchten. Ter vergelijking, Parijs stond toen op plek twee met 482 vluchten per dag. Een ontzettend groot verschil.

Tips voor tijdens de kerstpiek

Schiphol zorgt naast vele interne verandering er ook voor dat mensen online op de hoogte gehouden worden. Zo geven ze veel tips om voorbereid op het vliegveld te komen. Hieronder staan ze opgesomd:

  • Bekijk hoe druk het is – Bekijk via de Schiphol app hoe druk het is in de vertrek- en aankomsthallen. Hiermee kun je gemakkelijk een keuze maken of het verstandig is om richting het vliegveld te gaan. Geadviseerd wordt namelijk om – nog steeds – anderhalve meter afstand te houden van elkaar.
  • Leg je mondkapje klaar – Op Schiphol geldt namelijk de regel dat het mondkapje verplicht is. Vanaf het moment dat je binnenkomt, wordt dat van je verwacht.
  • Vul de gezondheidsverklaring in – Tegenwoordig moet je ‘fit to fly’ zijn. Dat betekent dat iedereen vanaf 13 jaar verplicht is om een gezondheidsverklaring in te vullen. De luchtvaartmaatschappij kan je hier namelijk op controleren. Op het moment dat je het gereed hebt op de mobiel of op papier kan het snel én gemakkelijk gecontroleerd worden.
  • QR Code check – Mocht vanuit de luchtvaartmaatschappij gevraagd worden om een internationale QR-code dan is het de bedoeling dat je die direct bij de hand hebt. Hierbij gaat het overigens om een volledige vaccinatie, een negatieve test of het bewijs dat je recent hersteld bent. Dit alles kun je ook controleren bij de incheckbalies.
  • Regel een parkeerplek – Bij Rotterdam the Hague airport parkeren of parkeren bij Weeze airport, gaat makkelijker dan bij Schiphol. Dit komt door de simpele reden dat er minder vluchten zijn én meer vluchten voor een kortere periode. Mocht je dus alleen jezelf kunnen vervoeren naar Schiphol met de auto, regel dan voortijdig een parkeerplaats.

Lees ook: Uit onderzoek blijkt: Nederlanders bezuinigen d jaar op de kerstuitgaven!

Lees ook:  Steeds meer Nederlanders vakantieplannen in eigen land

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings