Studenten en docenten denken mee over het onderwijs van de toekomst

06/03/2023
172
stedenbouw vacature

De wereld wordt steeds moderner en alles gaat mee veranderen. Denk maar eens aan de komst van bijvoorbeeld artificial intelligence, wat er opeens was en waar iedereen nu mee werkt. Denk ook maar eens aan de komst van de elektrische auto’s, die de laatste jaren steeds meer in opkomst zijn. Of de tiny houses. Ook initiatieven als zonnepanelen of andere initiatieven die met duurzaamheid te maken hebben worden steeds meer genomen. Kortom: de wereld wordt steeds moderner en verandert continu. Het onderwijs merkt dit ook en heeft hier ook mee te maken. Het onderwijs is langzaam al aan het veranderen, maar dat zal de komende jaren alleen maar meer worden. Studenten en docenten denken mee over het onderwijs van de toekomst, zo ook op de Radboud Universiteit. De input die daaruit komt moet leiden tot een nieuwe onderwijsvisie.

Dialoog

Op de universiteit gaan ze de dialoog aan in verschillende dialoogsessies. Er wordt vooral gediscussieerd over welke onderwijsvormen er behouden moeten blijven en welke juist niet. Ook wordt er nagedacht over wat deze onderwijsvormen betekenen tussen het contact van docenten en studenten en ook vooral van studenten onderling. Het antwoord op deze vragen is er nog niet, maar moet er wel gaan komen. Input wordt op deze manier gegeven van zowel studenten als docenten. Dat is belangrijk volgens de universiteit, want iedereen moet mee kunnen in de nieuwe onderwijsvisie die er straks moet liggen.

Artificial intelligence

Ook artificial intelligence speelt mee. Het is een zeer actueel onderwerp en hier moet goed over worden nagedacht volgens de universiteit. Er moet besloten worden of studenten de robot mogen gebruiken voor opdrachten en er moet goed bekeken worden hoe er omgegaan wordt met artificial intelligence. Dat is niet alleen met het nu beroemde chat GPT, maar met heel artificial intelligence in de breedste zin van het woord.

Implementeren

De nieuwe onderwijsvisie moet in ieder geval gaan over persoonlijkheid en verbondenheid op de universiteit. Dat is belangrijker dan ooit in deze wereld. Het onderwijs van de toekomst wordt waarschijnlijk een heel vrij onderwijs, waar de student zelf de regie heeft. De student is dan de leider van de eigen leerweg, waarbij de docent steeds meer een coachende rol heeft. Dit past bij het toekomstbeeld met wijken van de toekomst. Je ziet ook steeds vaker een stedenbouw vacature voorbij komen, want niet alleen met het onderwijs van de toekomst zijn we bezig, maar ook met wijken en steden van de toekomst.

Lees ook:  Schiphol verwacht een topdrukte tijdens de kerstvakantie

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings