Het schooljaar komt ten einde

18/07/2022
462
benzodiazepinen

Na deze week is het dan zo ver, alle scholen in Nederland zijn voor een paar weken dicht. De zomervakantie is namelijk begonnen. Dit jaar was regio Zuid als allerlaatste aan de beurt. Regio midden heeft namelijk al twee weken vakantie. Door het zomerse weer wordt er een grote drukte voorspelt aan de kust en bij de zwembaden. Iedereen wil immers optimaal genieten van hun vakantie. Ook op de luchthavens loopt de drukte hoog op.

Een stressvol schooljaar achter de rug

Afgelopen jaar was voor veel jongeren een stressvol jaar. Zo bleef het lange tijd onduidelijk hoe de corona pandemie zich verder zou verspreiden. Rond de kerst is er zelfs een periode geweest waarin veel scholen weer kozen voor volledig online lesgeven. Door de grote onzekerheid op dit gebied ervaarde veel studenten en jongeren stress. Op de universiteiten werd ritalin veelvoudig gebruikt om te kunnen focussen en studeren. Nu corona redelijk zijn koffers gepakt lijkt te hebben hopen we op een schooljaar met minder stress en meer zekerheid. Wetenschappers hebben tijdens de zomer voldoende tijd om te onderzoeken of ook benzodiazepinen rust in proefpersonen kan veroorzaken.

benzodiazepinen

Nu echt genieten van vakantie

Nu dit schooljaar definitief achter de rug is wordt het voor veel jongeren nu echt genieten. Het weer zit erg mee en je hoeft niet naar het buitenland om temperaturen boven de 30 graden te ervaren. Deze week worden er namelijk temperaturen verwacht die oplopen tot wel 38 graden. Om deze reden wordt er een grote drukte verwacht bij de stranden en zwembaden in Nederland. Ondanks het goede weer in Nederland zelf kiezen toch veel mensen er voor om te reizen naar het buitenland. Door het personeelstekort op de luchthavens staan er lange rijen en misse sommigen zelfs hun vlucht hierdoor. Hoe dan ook, Nederland is weer klaar om te genieten van de vrije tijd en het mooie weer van deze zomer.

Een zomer zonder corona

Ondanks dat de cijfers omtrent corona ietwat oplopen lijkt het alsof het een zomer wordt zonder al te veel maatregelen. Voor de zomer zijn de meeste maatregelen geschrapt waardoor we nu dus een zomer hebben waarin we vrijwel alles mogen. Ook wat betreft reizen hebben andere landen steeds minder eisen om binnen te komen. Zo zijn er voor een heleboel landen al geen testen meer nodig om het land binnen te komen, zelfs buiten Europa. Kortom, het lijkt erop een zomer te worden waarin we volop kunnen genieten en niet te veel na hoeven te denken over corona.

Lees ook:  Het nieuwe jaar in met de corona maatregelen

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings