Innovatie in en om het huis: de strijd tegen de hoge energieprijzen

16/12/2022
207
energieprijzen

Sinds dat de energieprijzen in Nederland begonnen te stijgen zijn veel mensen op zoek naar nieuwe manieren om de prijzen op hun energierekening te laten dalen. Een grote winst valt voor velen te halen in aanpassingen in en rondom het huis.

Investeren in een energievriendelijke woning

Het kan een hele investering zijn om jouw woning energievriendelijker te maken, maar velen kiezen er toch voor. Op de korte termijn kost het geld, maar op de langere termijn zal een energievriendelijke woning veel geld besparen. Daarbij zijn er aanpassingen mogelijk voor ieders budget. Of je nu bereid bent tot een verbouwing, of eigenlijk alleen wilt besparen zonder al te veel geld in je woning te moeten steken.  

Investeringen voor op de lange termijn

Voor mensen met een groter budget, die willen investeren in meer energievriendelijkheid op de langere termijn, bestaan er ook een veel mogelijkheden. Zo kunnen er airco’s verplaatst worden die, een grote gasverbruiker, de verwarming, kunnen vervangen. Daarnaast kan men ervoor zorgen dat hun huis goed geïsoleerd is zodat de gestookte warmte ook daadwerkelijk binnen blijft. Dubbele beglazing en goede kozijnen kunnen hieraan bijdragen. Deze aanpassingen zijn niet alleen energievriendelijk, maar met plissegordijnen bij kunststof kozijnen richt je jouw moderne woning ook nog eens mooi in.

Investeringen voor een kleiner budget

Voor mensen die niet zo’n groot budget hebben om te investeren in een energievriendelijkere woning zijn er ook genoeg oplossingen. Zo kan er ook gekozen worden om over te stappen naar ledverlichting of om een waterbesparende douchekop aan te schaffen. Daarbij kan het terugdraaien van de verwarming ook al flink schelen in de kosten. Door de verwarming tijdens het slapen, of wanneer je van huis bent, terug te draaien naar 15 graden voorkom je dat je onnodig gas gebruikt, zonder dat jouw woning teveel afkoelt.

Daarnaast kan er ook nog bespaard worden op het gebruik van warm water. Mocht je de keuze hebben tussen een bad of een douche, dan is de douche vaak de voordeligere keuze. Natuurlijk is het tijdens het douchen wel van belang dat je de kraan niet te lang aan laat staan. Met het beperken van een douchebeurt tot maar 5 minuten bespaar je aanzienlijk op je gasrekening, en het is ook nog eens goed voor het milieu.

Met deze tips kun jij besparen op jouw energierekening en ervoor zorgen dat je deze winter wellicht niet in de kou hoeft komen te zitten.

Lees ook: Grote zorgen over alsmaar stijgende energieprijzen

Lees ook:  Veel verbouwingen in Den Haag ondanks de hoge prijzen

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings