Kerstverlichting gaat korter aan

29/10/2022
433
kerstverlichting

Het is alweer bijna kerst, nog iets minder dan twee maanden. Langzaam gaat iedereen weer kerstshoppen en wordt er gekeken wat er nog ontbreekt. Bij veel mensen is dat de kerstverlichting dit jaar. Niet omdat deze mensen de kerstverlichting niet hebben, maar omdat kerstverlichting duurder is dan gewoonlijk. Is kerstverlichting nog wel te betalen met de nog altijd stijgende energieprijzen en wat kan je zelf doen?

Energiekosten

Kerstverlichting wordt door veel mensen alsnog wel gezien als een bron van gezelligheid binnen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om de kerstverlichting wel aan te zetten, maar korter. Volgens de vergelijkingssite Independer is er wel wat winst te behalen als je gaat voor duurzame kerstverlichting. Doe je de verlichting niet de hele dag aan? Dan ben je in december rond de €80 euro extra kwijt aan de verlichting.  

Timer

Kies je ervoor om de verlichting korter aan te zetten? Dan kan je gebruik maken van een timer. Zo kun je niet vergeten om de lampjes uit te zetten als je bijvoorbeeld even weg gaat van huis of naar bed gaat. Je kan er ook voor kiezen om een stekkerdoos met een knopje te gebruiken in plaats van een timer. Zet je de lampjes uit? Dan ook het knopje van de stekkerdoos om zo geen extra stroom te verbruiken.

Led lichtjes

Je kan ook overwegen om te kiezen voor led lichtjes. Dit is een duurzaam alternatief. Kies je hiervoor dan ben je nog niet de helft van de eerder genoemde €80 euro kwijt. Dat komt omdat led lichtjes 80% licht afgeven en maar 20% warmte. Dat is precies het tegenovergestelde van de traditionele kerstverlichting. Er wordt hierdoor een stuk minder stroom verspild, waardoor led lichtjes dus een goedkopere optie zijn.

Batterijen

Wil je helemaal geen stroom verbruiken? Er is ook steeds meer kerstverlichting op batterijen. Je hoeft de verlichting dan helemaal niet in de stroom te steken. Je betaalt hier wel de kosten voor de batterijen en je moet ieder lichtsnoer apart aanzetten met een knopje, dat kan niet allemaal in een keer.

Kiezen

Ben je toch niet van plan om andere lampjes te kopen? Dan kan je ook nog kijken wat voor jou prioriteit heeft. Wil je liever sfeer in je huis? Kies er dan voor om alleen lampjes in de kerstboom te hangen en de rest van het huis te voorzien van kaarsjes. Wil je liever dat andere mensen je kerstlampjes zien? Dan kun je ervoor kiezen om alleen buiten de verlichting op te hangen dit jaar.

Uitlaten

Je kan er ook nog voor kiezen om andere lampen in je huis uit te laten als je wel van plan bent overal lampjes te hangen. Zo voorkom je dat je verbruik ineens enorm omhoog gaat en kun je toch genieten van alle gezellige kerstverlichting.

kerstverlichting
Lees ook:  Waarom we de huidige zomers minder vaak gaan terugzien

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings