Meer gezinnen in Nederland doen de auto weg

24/02/2023
231
Huur auto

Steeds meer gezinnen in Nederland doen de auto weg en kiezen voor een huurauto als alternatief voor het bezitten van een eigen auto. Dit blijkt uit een recent onderzoek van een grote autoverhuurder. Door de stijgende kosten per gezin kan het wegdoen van de auto een hoop geld besparen. Dan moet je niet alleen denken aan de maandelijkse kosten van een auto, maar ook de stijgende benzine prijzen.

Het onderzoek laat zien dat veel gezinnen ervoor kiezen om een auto te huren voor een specifieke periode, zoals tijdens vakanties of voor een korte trip. Door dit te doen, besparen gezinnen gemiddeld zo een €500 per maand! Auto huren in Utrecht is ook een van de populaire termen op het moment.

Stijgende kosten

Een van de redenen dat steeds meer gezinnen in Nederland kiezen om hun auto weg te doen, is dat steeds meer mensen zich bewust zijn van de hoge kosten van het bezitten van een eigen auto. Naast de aanschafprijs en de kosten voor verzekeringen en onderhoud, zijn er ook andere kosten zoals parkeergeld en wegenbelasting. Door te kiezen voor een huurauto kunnen gezinnen deze kosten vermijden en alleen betalen voor de tijd dat ze daadwerkelijk een auto nodig hebben.

Duurzaam

Een andere reden voor de toenemende populariteit van huurauto's is de groeiende interesse in duurzaamheid. Veel gezinnen willen bijdragen aan een beter milieu door het aantal auto's op de weg te verminderen. Door te kiezen voor een huurauto kunnen gezinnen bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot en tegelijkertijd geld besparen.

De trend van het huren van auto's is niet alleen populair bij gezinnen, maar ook bij jongeren en studenten die geen auto willen bezitten. Het is een trend die naar verwachting alleen maar zal toenemen naarmate meer mensen zich bewust worden van de voordelen van het huren van een auto in plaats van het bezitten van een eigen auto.

Niet alleen de automarkt merkt dus een verandering door de stijgende prijzen. Ook de huizenmarkt staat niet stil, lees er alles over in dit nieuwsbericht.

Bekijk ook Nederland telt steeds meer auto's

Lees ook:  Cannabisgebruik in Nederland nog altijd erg hoog

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings