Met het Keurmerk Refurbished weet je wat je koopt

04/08/2021
270
iphone reparatie sittard

Steeds meer mensen kiezen voor refurbished iPhones, dit is te zien naar de dalende verkoopaantallen van nieuwe iPhones en de stijging in aantallen bij de plaatselijke iPhone reparatie in Sittard. Hier is uiteraard een reden voor, met een refurbished iPhone ben je namelijk een stuk goedkoper uit. Helaas blijkt uit onderzoek wel, dat een groot aantal mensen nog zeer angstig zijn voor defecten. Maar met het nieuwe Keurmerk Refurbished heb je als consument én zakelijke klant heb je nu wél die zekerheid.

Het kaf van de koren scheiden

Steeds vaker wordt refurbished op de markt aangeboden. Echter betekend dit doorgaans dat er slechts een doekje over de iPhone wordt gehaald, een aantal simpele testjes worden uitgevoerd en vervolgens de telefoon in het schap wordt gelegd. Zonder dat deze bij je plaatselijke iPhone reparatie in bijvoorbeeld Sittard is langs geweest. Dat betekent dus in principe:

 • Geen juiste controles, vaak omdat men niet over de juiste programma’s beschikt;
 • iPhones afkomstig uit China, welke van de buitenkant geen problemen aantonen maar van binnen niet deugen;
 • Geen gecertificeerde datawipe;
 • Niet de meest recente iOS update op het apparaat;
 • Geen 2 jarige garantie;
 • Geen bereikbare servicedesk;
 • Reparaties die weken duren;
 • Financieel ongezonde aanbieders, waardoor garantie geen betekenis heeft.

Als consument is op dat moment onderscheid maken tussen kwaliteit en rotzooi vanzelfsprekend niet te doen. Kwaliteit, garantie én transparantie van refurbished telefoons waren een grijs gebied. Om die reden heeft zowel de markt als de overheid besloten dat professioneel refurbished een keurmerk nodig heeft: het Keurmerk Refurbished.

Wat houdt het keurmerk precies in?

Het keurmerk staat voor de volgende vijf beloftes:

 1. Gegarandeerde kwaliteit;

De eerste belofte van het Refurbished Keurmerk omvat de kwaliteitsgarantie. Keurmerk-bedrijven moeten de iPhones professioneel testen op minimaal 50 criteria, mét de juiste testprogramma’s. Deze processen worden op hun beurt gecontroleerd door een technische audit door TÜV Nederland. TÜV test de veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid én leefomgeving met behulp van certificering, keuring, inspectie, CE-markering én training.

 1. Tweejarige garantie;

Het is altijd mogelijk dat een toestel niet (meer) naar behoren werkt door een technisch mankement, ook al is het product of de reviewscore nog zo goed. Als consument wil je dan natuurlijk kunnen bouwen op een eerlijke, duidelijke en uitgebreide garantieperiode. Daarom beschikken toestellen met het Keurmerk Refurbished áltijd over een tweejarige garantieperiode. Niet alleen op het toestel zelf, maar ook op de laadaccessoires én de batterij.

 1. Uniforme cosmetische gradaties;

Keurmerk Refurbished toestellen worden onderverdeeld in drie categorieën (gradaties) aan de hand van cosmetische kenmerken. Dit heeft dus enkel en alleen te maken met het uiterlijk van het toestel.

 1. Professionele aanbieders;

Je plaatselijke iPhone reparatie in Sittard kan niet zomaar starten met het professioneel aanbieden van het Keurmerk Refurbished iPhones. Er is namelijk besloten dat enkel bedrijven aanspraak kunnen maken op het keurmerk, waarvan de corebusiness het refurbishen van apparaten is.

 1. Financieel gezonde aanbieders;

EDR Credit Services toetst tot slot of de aanbieders van refurbished apparaten financieel stabiel zijn. Hier wordt onder andere in meegewogen: solvabiliteit, vermogenspositie, omzet, leverancierservaringen en kredietfaciliteiten. Deze toets biedt zekerheid dat een partij niet zomaar failliet verklaard kan worden.

Lees ook:  Black Ops Cold War

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings