Mondkapjesplicht rijlessen en rij examens

15/11/2020
283
mondkapje rijles

Wil je tegenwoordig nog rij examen doen of ben je van plan rij examen te gaan doen? Dan ben je vanaf maandag 19 oktober verplicht een mondkapje te dragen tijdens de rijlessen. Zo ook bij een Rijschool in Tilburg. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, oftewel het CBR, heeft namelijk het dragen van mondkapjes tijdens rijlessen verplicht gesteld. Doe je dit niet, dan kan het CBR je weigeren om op rij examen te laten gaan. Indirect is het dragen van een mondkapje vanaf die datum dus verplicht. Je wilt immers geen rijlessen bij een  Rijschool in Tilburg volgen om vervolgens niet op examen te mogen gaan.

Gezondheidscheck

Voorafgaand aan het rij examen worden er een aantal vragen gesteld aan de leerling. Dit noemt men een gezondheidscheck. Hierin worden vragen gesteld zoals “heeft u last van koorts, kortademigheid of verkoudheid?”, “heeft u of een huisgenoot van u corona?” en “bent u de afgelopen dagen in contact gekomen met iemand die corona had?”. Vanaf maandag 19 oktober wordt er daarbij ook gevraagd of de leerling tijdens de rijlessen een mondkapje heeft gedragen. Wanneer de leerling dit niet heeft gedaan of op voorgaande vragen “ja” heeft geantwoord, dan mag hij of zij geen rij examen doen. De leerling wordt dan uitgesloten van het examen en het examen moet een andere keer plaatsvinden.

Ook bij het theorie examen

Dit geldt ook voor het theorie examen. Hierin wordt ook nog de eis gesteld dat de leerling tijdens het vervoer naar de CBR-locatie waar het examen wordt afgelegd ook een mondkapje heeft gedragen. Bijvoorbeeld in de bus of in een taxi. Zo niet, dan wordt ook het theorie examen uitgesteld.

Een voorwaarde

Het dragen van een mondkapje is dus in feite een voorwaarde geworden om op rij examen te mogen gaan. Dit geldt dus voor zowel het theorie- als het praktijkexamen. Om op examen te mogen gaan moet je dus tijdens de rijlessen een mondkapje dragen. Jij, maar ook je rijinstructeur. Goed om te weten!

Lees ook:  Haalt Bitcoin binnenkort de all time high?

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings