Omscholing in de techniek voor volwassenen

08/11/2023
118
omscholing in de techniek

Potentiële zij-instromers weten vaak niet waar ze mee te maken krijgen als ze zich laten omscholen in de techniek. Het is best spannend om deze sprong in het diepe te wagen. Zeker als dit betekent dat je de financiële stabiliteit van een vaste baan op moet zeggen. Toch biedt omscholing in de techniek ook veel voordelen. Zeker als je momenteel weinig voldoening uit je werk haalt of simpelweg toe bent aan verandering.

Interesse in technische opleidingen

Bovendien zijn technische opleidingen voor volwassenen steeds aantrekkelijker geworden. Door het toenemende personeelstekort wordt er alles aan gedaan om meer potentiële zij-instromers aan te trekken. Dit biedt tal van voordelen. 

Omscholing in de techniek?
Overweeg jij om je te laten omscholen in de techniek? Maar vind je het spannend of ben je simpelweg benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder en ontdek de voordelen. 

Baanzekerheid 

Een van de grootste voordelen van een technische opleiding is dat dit garant staat voor baanzekerheid. Wanneer jij je laat omscholen naar de technische sector, dan weet je dat je na het afronden van je opleiding een hele goede kans maakt op de arbeidsmarkt. Sterker nog: de banen liggen tegenwoordig voor het oprapen.

Ervaring en kennis in de praktijk
Zodra je een bbl opleiding techniek volgt, doe je ervaring en kennis op in de praktijk. Meestal bij een leerbedrijf. Deze leerbedrijven zijn aangesloten bij een opleidingsinstituut om zo het dreigende personeelstekort te verminderen. Het is voor hen een goede manier om snel aan gemotiveerd en goed opgeleid personeel te komen. In ruil daarvoor bieden ze hun eigen kennis en een plekje binnen het bedrijf aan. Ze investeren dus in hun eigen personeel om zo een goed team op te bouwen.

Samenwerking met detacheerder Strevon

Dit zien we bijvoorbeeld duidelijk terug in de samenwerking met het bekende opleider en detacheerder Strevon. Zij bieden volledig vergoede omscholingstrajecten voor volwassenen aan. Hierbij proberen ze de opleidingen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door direct bij aanvang salaris aan te bieden en de opleidingsduur zo kort mogelijk te houden. Na afronding van de opleiding ben je zo goed als verzekerd van een baan

omscholing in de techniek

Goed salaris 

Doordat er veel vraag is naar nieuw personeel binnen de technische sector, zien we ook dat het startsalaris relatief hoog ligt in vergelijking met andere sectoren. Dit maakt dat het ook financieel gezien een zeer aantrekkelijke sector wordt. Bedrijven doen er bovendien alles aan om met elkaar te concurreren in arbeidsvoorwaarden om zo nieuw personeel aan te trekken. Na het afronden van je opleiding heb je de bedrijven voor het uitzoeken en daar kan je zeker op financieel vlak echt je voordeel mee doen. 

Lees hier ook over de stijging van het minimumloon in 2023.

Gelukkiger in het werk dat je doet 

Uiteindelijk draait het er natuurlijk ook om dat je werk doet waar je gelukkig van wordt. Als je momenteel te weinig voldoening uit je beroep haalt, dan is dit genoeg reden om te kiezen voor omscholing in de techniek. Soms moet je die sprong in het diepe wagen om gelukkiger te worden. Als je nu niet gelukkig bent in het werk dat je doet, is dit jouw teken om hier verandering in te brengen. De technische sector wacht op je.

Lees ook:  Steeds meer bedrijven gebruiken video als marketingstrategie

Lees hier over nog 4 razend populaire opleidingen.

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings