Orthodontie: Feiten en fabels

14/02/2023
202
beugel online

Orthodontie is een specialisatie in de tandheelkunde die zich richt op het corrigeren van de stand van tanden en kaken. De meest voorkomende behandeling in de orthodontie is het plaatsen van een beugel. Een beugel kan bijvoorbeeld worden gebruikt om scheve tanden recht te zetten of om een overbeet te corrigeren. In dit artikel zullen we enkele feiten en fabels over orthodontie bespreken, ook krijg je advies over het kopen van een beugel online.

Wie plaatst het?

Fabel: Een beugel kan alleen worden geplaatst door een orthodontist.

Feit: Hoewel een orthodontist de meest ervaren professional is als het gaat om het plaatsen van een beugel, zijn er ook andere specialisten in de tandheelkunde die beugels kunnen plaatsen, zoals tandartsen met een specialisatie in orthodontie of kaakchirurgen. Voor sommige aanpassingen aan de beugel die direct gedaan moeten worden, is het wellicht handig om contact te zoeken met een spoedtandarts. Het is belangrijk om te kiezen voor een professional met de juiste opleiding en ervaring, ongeacht de titel die hij of zij draagt. De meeste mensen zullen echter uitkomen bij een orthodontist. Het zetten en onderhouden van beugels is zijn of haar specifieke baan.

Alleen voor kinderen

Fabel: Orthodontie is alleen voor kinderen en tieners.

Feit: Hoewel de meeste orthodontische behandelingen op jonge leeftijd worden uitgevoerd, is het nooit te laat om een beugel te dragen. Volwassenen kunnen ook profiteren van orthodontische behandelingen, aangezien het corrigeren van de stand van de tanden niet alleen visuele voordelen heeft, maar ook de mondgezondheid kan verbeteren.

Het doel

Fabel: Een beugel is alleen nodig voor cosmetische doeleinden.

Feit: Hoewel het corrigeren van scheve tanden vaak om visuele redenen wordt gedaan, kan een beugel ook worden gebruikt om de mondgezondheid te verbeteren. Tanden die scheef staan of niet goed op elkaar aansluiten kunnen moeilijk schoon te maken zijn, wat kan leiden tot tandbederf of tandvleesontsteking. Een beugel kan ervoor zorgen dat tanden beter op elkaar aansluiten en gemakkelijker schoon te maken zijn.

Beugel online

Fabel: Een beugel kan online worden gekocht en geplaatst.

Feit: Hoewel er bedrijven zijn die beweren dat het kopen van een beugel online mogelijk is zonder dat de patiënt een fysieke afspraak hoeft te maken, is het belangrijk om uiterst voorzichtig te zijn bij het overwegen van deze optie. Orthodontische behandeling vereist de expertise van een professional die de mondgezondheid van de patiënt kan beoordelen en de juiste behandeling kan aanbevelen op basis van de specifieke behoeften van de patiënt. Een beugel die online wordt gekocht en geplaatst, kan leiden tot onjuiste uitlijning van tanden en kaken, wat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Wel is het doorgaans mogelijk om online een afspraak te maken voor het laten zetten van een beugel, hier is niets mis mee. Er wordt tegenwoordig veel online geshopt en het viel dus ook te verwachten dat mensen artikelen zoals een beugel graag online willen kopen.

Pijnlijk

Fabel: Een beugel dragen is pijnlijk en oncomfortabel.

Feit: Tijdens de eerste paar dagen na het plaatsen van een beugel kan de patiënt wat ongemak ervaren, zoals druk of pijn in de mond. Dit is echter normaal en zal naar verloop van tijd verdwijnen. Langdurige pijn zullen de meeste mensen niet ervaren na het laten plaatsen van een beugel.

Lees ook:  FBTO, Univé en VGZ stoppen in 2023 met restitutiepolis

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings