Populariteit boeken stijgt weer sinds jaren

09/03/2022
328
Mindset boeken

Ondanks dat de digitalisering door de jaren heen flink gestegen is, word het lezen van boeken steeds populairder. De populariteit van boeken stijgt flink. Sinds de corona periodes waar we thuis hebben moeten zitten tijdens de lockdown(s) is het lezen van boeken een hype geworden. Door het lange thuis blijven hebben mensen meer tijd gekregen om een paar pagina’s per dag te kunnen lezen. Dit is blijven plakken en steeds meer mensen lezen nu boeken. Jongeren worden bijvoorbeeld geïnspireerd door TikTok om boeken te bestellen. Boekwinkels en online winkels merken dat er opeens meer jongeren zijn die tegenwoordig boeken aanschaffen. Luisterboeken groeien ook steeds meer in populariteit.

Meest verkochte genres

Het meest verkochte genre in boeken is fictie. Fictie boeken zijn de perfecte manier om even uit de echte wereld te ontsnappen, wat we zeker konden gebruiken in de lockdown(s). Thrillers worden ook steeds meer gekocht. De spanning die je normaal bij een film of serie hebt, ervaren mensen nu ook weer in de boeken van Gillian Flynn, John Grisham, Stephen King en nog veel meer goede auteurs. Mindset boeken zijn op het moment ook zeer populair. Verschillende mindset boeken zoals Master Your Mindset van Micheal Pilarczyk, Het Geheim van Levenskracht van Rajshree Patel en nog veel andere vallen steeds meer in de smaak. De literatuur blijft natuurlijk ook nog steeds in de top 5.

Waarom is lezen zo belangrijk?

Lezen is een belangrijk onderdeel van ons leven, ondanks dat nog steeds veel mensen het saai vinden. Door te lezen bevorderd woordenschat en taalvaardigheid. Mensen die regelmatig lezen ervaren ook minder stress en slapen beter. Door mee te gaan met het verhaal vergeet je wat je eigen zorgen waren, en kun je even ontsnappen. Het lezen van verhalen bevorderd ook ons sociaal functioneren omdat we leren over emoties van de karakters in de boeken. Tijdens lezen leer je ook heel veel. Daarvoor hoef je geen leerzame boeken te lezen zoals encyclopedieën of handleidingen, maar alleen al door bijvoorbeeld een roman te lezen weet je meer over hoe mensen zich voelen en wat ze kunnen denken in bepaalde situaties. Omdat lezen je hersenen bezig houdt, zal dementie ook vertraagd worden. Mensen die niet lezen hebben op jongere leeftijd wel dementieverschijnselen. Het is nooit te laat om te beginnen met lezen, dus ren naar je dichtstbijzijnde boekenwinkel en koop en boek!

Lees ook:  Is je telefoon wel schoon? Ontsmet je mobiel goed

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings