Waarom wordt NLP therapie steeds populairder?

10/01/2024
167
nlp therapie

Neurologisch Linguïstisch Programmeren, wat houdt het precies in en waarom wordt het steeds populairder? De NLP-therapie is uitgegroeid tot een bekende methode die wereldwijd gebruikt wordt in de sport- en zakenwereld. De therapie is er vooral op gericht om mensen te helpen beter te communiceren, hun persoonlijke potentieel te realiseren en effectiever te functioneren in het dagelijkse leven. De methode wordt steeds populairder, maar heeft ook kritiek gekregen op de wetenschappelijke geldigheid.

De definitie van Neuro Linguïstisch Programmeren

De betekenis van neuro linguïstisch programmeren kun je opdelen in drie componenten: Neuro, Linguïstisch en Programmeren.

  • Neuro: hoe verwerken onze hersenen bepaalde ervaringen en hoe beïnvloedt dit onze gedachten?
  • Linguïstisch: hoe kunnen we taal gebruiken om gedachten en gevoelens te communiceren?
  • Programmeren: hoe kunnen we patronen en gewoontes die we ontwikkelen her programmeren?

In andere woorden, NLP-therapie gaat over het leren hoe je jouw manier van denken, je gevoel en communicatie kunt beïnvloeden en veranderen.

Wat is het doel van NLP?

NLP-therapie is gericht op het verbeteren van de gemoedstoestand en het welzijn van een persoon. De methode leert men effectiever te communiceren en verbale en non-verbale communicatiepatronen te herkennen. Het stelt ze in staat negatieve opmerkingen en gedachtes te identificeren en transformeren. Het omzetten van deze gedachten van negatief naar positief is een groot onderdeel van de methode. Ook hoe je moet omgaan met stress, angsten en emotionele problemen wordt behandeld tijdens de therapie. Kort samengevat, de NLP-methode is gericht op het verbeteren van het welzijn door de manier waarop ze denken, voelen en doen aan te pakken.

Stijgende populariteit van NLP

Nu we weten wat NLP inhoudt en wat het doel ervan is, kunnen we gaan afvragen waarom deze vorm van therapie steeds populairder wordt. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de populariteit van NLP-therapie. Persoonlijke ontwikkeling en professionele groei staat centraal, op iedereen kan dit van toepassing zijn. Het werken aan jezelf krijgt steeds meer aandacht in de huidige samenleving, hierdoor heeft de NLP-methode dus een groot publiek. Online zijn veel reviews te vinden over de methode, een groot voordeel voor velen is het snelle resultaat. In het huidige tijdperk moet alles snel en direct, een methode die meteen effectief is, spreekt veel mensen aan.

De laatste jaren wordt er steeds meer bekend over deze methode, het aanbod cursussen, boeken en online bronnen blijft maar groeien. De drempel om zelf aan de slag te gaan met de therapie verkleint dagelijks. De methode biedt een scala aan praktische voorbeelden en opdrachten om mee aan de slag te gaan. De wereld van online opleidingen blijft maar groeien. Daarnaast kan het worden aangepast aan de individuele behoeften en omstandigheden. Echter, niet iedereen is fan van de methode, zo komen er bijvoorbeeld kritische noten uit de wetenschappelijke hoek, voornamelijk gebaseerd op de onderbouwing van sommige statements. Vanuit de coaching, therapie en persoonlijke ontwikkeling kant is er wel groeiende erkenning en wordt de waarde van de methode ingezien.

Een andere opkomende vorm van therapie is fasciatherapie, meer weten?

Lees ook:  Door corona zijn verlopen EU-rijbewijzen langer geldig

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings