Rapper Mo Bicep moet stoppen met kopen van nepvolgers

19/01/2021
266
Rapper Mo Bicep moet stoppen met kopen van nepvolgers

De ACM (Autoriteit Consument en Markt) heeft rapper Mo Bicep op de vingers getikt voor het kopen van nepvolgers. Mo Bicep is een Nederlandse vlogger en ondernemer van Marokkaanse afkomst. Hiernaast rapt Bicep ook in diverse nummers over diverse onderwerpen. De rapper heeft de door het verkopen van fitnessproducten nog meer faam gewonnen.

Mo Bicep kocht bijna 100.000 nepvolgers

Uit een onderzoek van de ACM blijkt dat de rapper tussen september 2018 en juni 2020 nepvolgers heeft gekocht. Het gaat hierbij om bedrag van ruim 1100 euro wat uit is gegeven voor nepaccount. In totaal gaat het om ongeveer 98.000 volgers en 27.000 likes. De rapper zou hiermee consumenten hebben misleidt. Zo zou het erop lijken dat veel mensen erg tevreden waren over zijn producten terwijl dit niet zo bleek te zijn. Mocht Mo Bicep in de toekomst toch weer volgers kopen dan volgt er een dwangsom van 100.000 euro. Dat is erg veel geld. Zonde om dat weg te gooien.

Andere webshops gaan volgen

In de toekomst bestaat de kans dat andere webshops ook op de vingers worden getikt. Het is dus aan te raden om te stoppen met het kopen van nepvolgers en likes voor webshops. Wie weet ben jij namelijk de volgende. Dit is waarschijnlijk een voorbeeldcase die de ACM vaker zal gaan gebruiken.

Lees ook:  Nieuwe stakingen Duitse treinmachinisten

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings