Reizen wordt makkelijker op Schiphol

06/04/2024
25
reizen schiphol

Ben je van plan om binnenkort te reizen en via Schiphol Airport te vliegen? Dan heb je geluk, want er is iets nieuws op komst dat het reizen een stuk eenvoudiger maakt. Het heet de Digital Travel Credential (DTC).

Wat is de Digital Travel Credential (DTC)?

De Digital Travel Credential, oftewel DTC, is een nieuwe manier om je paspoort te laten controleren wanneer je reist. Deze digitale toegankelijkheid is bedacht op verzoek van de Europese Commissie, wat eigenlijk gewoon een groep mensen is die beslissingen maken over dingen die te maken hebben met Europa. Op dit moment is het alleen beschikbaar voor reizigers die met KLM vliegen vanuit Canada naar Nederland. Het is een soort test om te kijken of het werkt en of mensen het handig vinden om mee te reizen. Dit geld zowel voor de reizigers als de medewerkers.

Hoe werkt het?

Het proces van het verkrijgen van de Digital Travel Credential is verrassend eenvoudig en toegankelijk voor bijna iedereen. Om te beginnen, hoef je alleen maar een speciale app te downloaden op je smartphone. Deze app is speciaal ontworpen om het reizen via Schiphol Airport een stuk makkelijker te maken.

Identificatie vragen
Eenmaal gedownload, leidt de app je stap voor stap door het proces. Het begint met het uploaden van een foto van je gezicht. Dit is belangrijk omdat de grenscontroleautoriteit jouw gezicht zal vergelijken met de foto in je paspoort om te bevestigen dat jij het echt bent. Vervolgens wordt je gevraagd om je paspoortgegevens in te vullen. Dit omvat informatie zoals je naam, geboortedatum, en paspoortnummer. Het invoeren van deze gegevens zorgt ervoor dat alles correct overeenkomt met de informatie in je fysieke paspoort.

Daarna volgt een reeks vragen die je moet beantwoorden. Deze vragen zijn bedoeld om te controleren of je gerechtigd bent om te reizen en of er geen beperkingen of problemen zijn die van invloed kunnen zijn op je reis. Dit kan bijvoorbeeld gaan over je reisdoel of eventuele items die je bij je hebt.

Snel en efficiënt door de paspoortcontrole

Zodra je al deze stappen hebt voltooid, ben je klaar! De app verzamelt al deze informatie en stuurt deze naar de grenscontroleautoriteit, zodat zij alvast een controle kunnen uitvoeren voordat je zelfs maar op de luchthaven aankomt. Dit betekent dat je bij aankomst op Schiphol Airport niet meer zo lang hoeft te wachten in de rij voor de paspoortcontrole. Het hele proces is snel, efficiënt en biedt een handige oplossing voor reizigers die graag tijd willen besparen en stress willen verminderen tijdens het reizen.

Wat gebeurt er dan tijdens de controle?
Nou, als je dat allemaal gedaan hebt, kan de grenscontroleautoriteit alvast een controle doen voordat je überhaupt aankomt op de luchthaven. Dus als je eenmaal bij de luchthaven bent, hoef je niet meer zo lang te wachten in de rij voor de paspoortcontrole. Dat scheelt weer tijd!

makkelijker reizen op Schiphol Airport

Waarom is dit proces handig?

Nou, ten eerste scheelt het dus tijd. Je hoeft niet meer zo lang te wachten in de rij, dus je bent sneller bij de gate en klaar om te boarden. Daarnaast is het ook handig omdat je alles gewoon op je telefoon hebt staan. Je hoeft niet meer bang te zijn dat je je paspoort kwijtraakt, want je hebt alles digitaal bij je. En het is ook nog eens goed voor het milieu! Omdat je geen papieren paspoort meer nodig hebt, wordt er minder papier verspild. Dus eigenlijk help je ook een beetje mee aan een schonere planeet.

Lees ook:  Steeds meer Nederlanders kiezen voor vakantie in eigen land

Zijn er ook nadelen aan de controle?

Zoals bij alles zijn er natuurlijk ook een paar nadelen. Sommige mensen vinden het misschien een beetje eng om al hun gegevens op hun telefoon te zetten. Ze zijn bang dat hun gegevens gehackt kunnen worden of dat er iets misgaat. En niet iedereen heeft een smartphone, dus voor die mensen is dit systeem niet echt handig. Maar over het algemeen zijn de meeste mensen wel positief over de Digital Travel Credential. Het maakt het reizen gewoon een stuk makkelijker en sneller. En wie wil dat nou niet?

Dus, als je binnenkort van plan bent om via Schiphol Airport te reizen, dan heb je geluk! Met de Digital Travel Credential wordt het reizen een stuk eenvoudiger en sneller. Je hoeft niet meer zo lang te wachten in de rij voor de paspoortcontrole en je hebt alles gewoon op je telefoon staan. Dus waar wacht je nog op? Download snel de app en probeer het zelf uit!

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings