Corona en (nieuwe) restaurants in Rotterdam

11/04/2022
308
steakhouse rotterdam

Door de coronacrisis werd het werk en inkomen van een hoop ondernemers vrij onzeker. Een aantal panden hebben helaas moeten sluiten, terwijl andere frisse ondernemers hun kansen schoon zagen. Dit leidt wel eens tot verwarring wat er nog open of dicht is in de stad. Waar kun je bijvoorbeeld nog altijd lekker eten, wat zijn nieuwe plekken om uit te proberen, waar kun je niet meer terecht? Eerst een voorbeeld van slechter nieuws.

Gesloten restaurants

Sommige plekken hebben nog tegengestribbeld gedurende de hele coronaperiode in de hoop dat ze het konden gaan redden. Andere zaken zijn vanaf het begin af aan al dicht gebleven. Brasserie Engels is één zo’n zaak die dicht is gebleven. Al sinds 1884 aanwezig onder het Groot Handelsgebouw zijn de deuren helaas gesloten. Ook ging bijvoorbeeld Jamie’s Italian van Jamie Oliver failliet, en Bulls and Dogs.

Steakhouse Rotterdam

Andere vertrouwde grote plekken zoals El Gaucho, het steakhouse Rotterdam, zijn gelukkig wel nog beschikbaar. Naast dit steakhouse Rotterdam zijn er nog mediterraans Restaurant Tosca, of het restaurant Het Schielandshuis op de Coolsingel. Natuurlijk zijn er nog altijd een hoop verschillende soorten voedsel beschikbaar, dus waar je ook maar zin in hebt, sushi, vlees, hip en vegan, je kunt het allemaal nog vinden binnen de stad. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe plekjes opgekomen die je misschien wel eens wilt gaan proberen.

Nieuw

Zo heeft Bistro du Bac uitgebreid met een jongere, hippere versie, ook wel letterlijk het kleine zusje genoemd. Deze heet namelijk La Petite Soeur. Dit is klein, compact, en gezellig. Perfect voor een borrel met een lekker hapje vis, maar je kunt er ook gewoon goed eten. Liever vlees dan vis? Cannibale Royale zit op de Westblaak en je kunt hier zoals de naam al zegt, goed terecht voor een stuk vlees. Dat wil niet zeggen dat er geen vega opties te krijgen zijn, want die zijn er dus wel. Inclusief burgers. Over vega en vegan gesproken, wat dacht je van Restaurant Rotonde? Hier zijn maar liefst zeven van de tien gerechten vegan. Er wordt gebakken en gekookt met lokale groenten en planten, en ook nog eens boven een houtvuur. Lekker veel smaak dus, en verantwoord voor de lokale leveringen. Zo kun je ook heerlijke natuurwijn erbij drinken. Je vindt dit restaurant op de Goudesingel.

Zelf kopen

Wilde je zelf altijd al eens een horecagelegenheid hebben? Hoewel het gedurende de coronacrisis misschien een goede tijd was om een faillissement over te kopen, kan dit nog steeds. Je kunt online vaak al snel vinden welke bedrijven failliet zijn en vervolgens contact opnemen om te kijken of iets een doorstart kan maken of plaats biedt voor jouw eigen dromen. Vooral nu het gevaar geweken lijkt te zijn, lijkt het een uitstekend moment op te beginnen.

Lees ook:  Steeds meer campers verkocht door de stijgende populariteit van kamperen

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings