Sportzomer 2024: De grootste allertijden

14/03/2024
25
Sportzomer wielrennen

Met namen als Max Verstappen, Mathieu van der Poel, Frenkie de Jong en Femke Bol gaan we een sportzomer tegemoet die we niet snel zullen vergeten. De oranje leeuwen zullen het spektakel aftrappen, met het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland, zoals te vinden is in de sportkalender 2024. Waarna onder meer de Tour de France, de Olympische Spelen, de Grand Prix van Zandvoort maar ook Wimbledon zullen gaan losbarsten. Met voorafgaand onder meer nog de Champions League finale, de TT van Assen en de Libéma Open.

Europees Kampioenschap voetbal

De 24 beste landen van het Europese grondgebied, mogen van 14 juni tot en met de finale dag op 14 juli met elkaar de strijd aan gaan om de titel ‘Europees kampioen’. Jaarlijks kijken er maar liefst ruim vijf miljoen Nederlanders naar het kampioenschap voetbal. Nederland is, net zo als de voorgaande jaren niet de grootste favoriet. Toch mag dat de pret niet drukken. De oranjeliefhebbers hebben hun ogen nog altijd gericht op Nederlandse sterspelers zoals Virgil van Dijk en Frenkie de Jong maar ook spelers als Teun Koopmeiners en Denzel Dumfries gooien grote ogen bij hun Italiaanse clubs.

Ons kikkerlandje is zeker niet kansloos, al zijn giganten zoals Frankrijk, Spanje, thuisland Duitsland en Engeland met afstand de grootste favorieten volgens de bookmakers. Het Nederlands elftal trapt zondag 17 juni af, in Hamburg tegen een nog onbekende tegenstander. Verder zal Oranje het moeten opnemen tegen Frankrijk en Oostenrijk in de eigen groep.

Voetbal

Tour de France

Mathieu van der Poel, Fabio Jakobsen maar ook het gehele team Visma Lease a Bike gaan 21 dagen lang knokken voor onze Nederlandse trots. Het grootste wielerevenement ter wereld is er zoals gebruikelijk ook deze zomer weer bij. Beginnend in Florence trekt de karavaan na drie dagen Italië voor ruim drie weken tijd door de Franse bergen, heuvels maar ook de oudste dorpen en steden heen. Voor het eerst ooit, eindigt de Tour overigens niet op de Champs-Élyséees. Wegens de Olympische Spelen zal het slotstuk zich bevinden in Nice.

Het wielerseizoen is nog jong, maar fietsliefhebbers zullen namen als Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard absoluut wel hebben ingevuld bij het online casino Nederland. De Tour de France is zoals gebruikelijk te bekijken via de NOS en Eurosport. Ieder jaar weer weten Nederlanders de zenders in grote getalen te vinden. Zo had een bergetappe in 2022 ruim 1,8 miljoen kijkers op het hoogtepunt.

Olympische Spelen

Wereldwijd wordt het gezien als de meest prestigieuze prijs om te kunnen winnen als sporter. Deze sportzomer kunnen we dan ook weer genieten van het beste dat de sportwereld ons kan bieden. In Nederland zal iedereen op de banken gaan staan voor Siffan Hassen en Femke Bol. Over het algemeen zal Nederland zijn medaillespiegel moeten gaan spekken via het atletiek. Verder is Nederland bij zowel de mannen als vrouwen de topfavoriet voor het goud bij hockey.

Maar ook de wielrenners zullen van veel aandacht mogen genieten. Op vrijdag 26 juli zal het spektakel geopend worden door de Franse President Emmanuel Macron, waarbij de 30e editie van de Zomerspelen op 11 augustus alweer is afgelopen. Ook hier zijn de NOS en Eurosport de uitzendgerechtigde.

Lees ook:  Liverpool – Ajax

Wimbledon

Het oudste tennistoernooi ter wereld, met de eerste editie in 1877, staat ook deze sportzomer gewoon weer op de agenda. De Spanjaard Carlos Alcaraz, zal voor het eerst ooit zijn Wimbledon titel moeten verdedigen, nadat hij vorig jaar Novak Djokovic in een zinderende finale wist te verslaan. Met een prijzengeld van ruim 44 miljoen pond, zullen de 128 beste tennissers van de wereld moeten gaan strijden voor de Wimbledon Cup. Topfavorieten? Djokovic, Alcaraz, Medvedev maar zeker ook Zverev en Tsitsipas!

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings