Steeds meer mensen met een slimme deurbel 

20/12/2022
177
slimme-deurbel

De slimme deurbel is steeds meer populair. Uit onderzoek in 2020 van Smart Home Monitor, bleek dat het aantal Nederlandse huishoudens met een slimme deurbel in twee jaar tijd was verdubbeld. Toen had 6% van de Nederlandse huishoudens al zo'n deurbel. Dat aantal is inmiddels alleen nog maar hoger geworden. Hoewel er op dit moment ook veel aan innovatie en energie in huis wordt gedacht, is er ook aandacht voor innovaties als slimme deurbellen.

Wat is een slimme deurbel precies? 

Over het algemeen wordt met een slimme deurbel een deurbel bedoelt die verbonden is met het internet. Vaak heeft een zo'n deurbel een ingebouwde camera en een bijbehorende app. Dat zorgt voor heel veel mogelijkheden die er voorheen niet waren. Zo kan de camera automatisch worden geactiveerd als er iemand voor de deur staat en aanbelt. 

Waarom een slimme deurbel 

Deze deurbel biedt een aantal opties die een normale deurbel niet heeft. Dit verklaart het resultaat van het onderzoek van Smart Home Monitor waarbij maar liefst 6.300 Nederlanders zijn ondervraagd. Waarom iemand voor een slimme deurbel kiest, kan verschillende redenen hebben. Zo vinden het veel mensen fijn dat je via de app kunt zien wie er aanbelt bij jouw huis. Zelfs als je niet thuis bent. De camera geeft ook nog een ander voordeel: je kunt zien wie er aanbelt, zonder dat je open hoeft te doen. Dat geeft meer veiligheid. 

Je kunt via die app vaak ook praten tegen diegene die bij jou heeft aangebeld en voor de deur staat. Dat heeft als voordeel dat als je dicht in de buurt bent, je kunt aangeven dat je er bijna bent. 

Deze deurbel kan ook discussie voorkomen met een pakketbezorgdienst, als er wordt gezegd dat ze een pakket bij de deur hebben gezet. Mensen die dit een belangrijk punt vinden kiezen veelal voor een deurbel met camera met een brede hoek van 180 graden en een vierkant beeld. Zo zie je ook het voetenwerk van de persoon die aanbelt en kun je zien of het pakket daadwerkelijk voor je deur is gezet. 

pakketjes

Welke bedrijven maken de dienst uit? 

Bij slimme deurbellen zie je dat voornamelijk grote techbedrijven zoals Google en Amazon in de bovenmarkt de dienst uitmaken met hun submerken Ring en Nest. Maar er zijn ook andere prijscategorieën dan die van de beste videodeurbel, ook Arlo, voormalig dochterbedrijf van Netgear is een bekende speler met kwalitatief goede slimme deurbellen. 

Nadelen slimme deurbel 

Ondanks de vele voordelen zijn er ook wat nadelen te benoemen aan de slimme deurbel. Veel van deze deurbellen werken bijvoorbeeld met een abonnementsvorm. Dan heb je dus telkens terugkerende kosten. Daarnaast kun je in plaats van een camera, als je gewoon thuis bent, vaak ook gebruik maken van de zogenaamde deurspion: het ronde kleine kijkglaasje in de deur. Dat maakt een camera deels overbodig. 

Lees ook:  Aardbevingen in Turkije en Syrië: B-Fast team helpt

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings