Steeds meer sportscholen rondom Breda

06/02/2023
222
sportscholen breda

Breda staat al jaren bekend om haar levendige sfeer en vele soorten sport. Daarnaast is de stad zelf ook steeds populairder geworden bij mensen, wat geresulteerd heeft in een groter inwonersaantal voor de stad. Beide factoren hebben samen met de vraag naar meer sportscholen ervoor gezorgd dat Breda nu sportscholen in overvloed heeft. Of je nu liever een commerciële sportschool hebt of meer privé, voor alles is wel iets te vinden.

Steeds meer aanbod

Zoals net al kort benoemd zijn er veel sportscholen bijgekomen, maar wat is het verschil nu eigenlijk? Om zich te onderscheiden van de concurrent bieden veel sportscholen een groot aanbod in activiteiten aan, of houden ze het juist specifiek. Zo focussen de meeste sportscholen zich op krachttraining en cardio, maar zijn er ook die danslessen, yoga en kickboksen aanbieden. Er komen steeds meer trends kijken in de sportwereld die zorgen voor steeds meer soorten groepslessen en activiteiten binnen de sportscholen. Meer lezen over sport trends doe je hier. Enkele sportscholen beschikken ook over een zwembad en soms zelfs een sauna, stoomcabine en jacuzzi. Sportscholen die een zwembad hebben bieden vaak ook lessen aan zoals Aquarobics.

Wat zeggen de cijfers

De cijfers van meerdere kanalen bevestigen het feit dat zowel de vraag naar meer sportscholen als het aantal bijkomende vestigingen flink is gestegen vergeleken met een aantal jaar geleden. Uit cijfers van het CBS blijkt wel dat het aantal sportscholen sneller stijgt dan de mensen die sporten.
Ook blijkt uit de cijfers van het CBS dat veel sportscholen sinds 2020 sportfaciliteiten buiten de sportschool om hebben.

Google trends bevestigt het feit dat de vraag naar sportscholen minder is dan de stijgende lijn in het aantal sportscholen. Na 2010 zie je een dalende lijn met dieptepunten in 2020 en 2021 in verband met de covid-19 pandemie. Echter, in 2023 is weer een stijgende lijn te zien.

Welke sportscholen zijn er rondom Breda?

Er zijn meerdere sportscholen in Breda en omstreken te vinden. Hieronder staan een kleine greep uit het grote geheel omschreven.

Sportscholen breda


Anytime Fitness

In Breda West ligt Anytime Fitness. De naam Anytime is door heel Nederland bekend en heeft dan ook op veel locaties een sportschool. Bij Sportscholen van Anytime kun je 24/7 naar binnen met een speciale key. Wil je personeel spreken, dit kan maar op een bepaald aantal uren per dag. Bij Anytime Breda West kun je zowel aan kracht- als cardiotraining doen en zijn er groepslessen beschikbaar.

Basic Fit

Basic Fit is net als Anytime een groot bedrijf met meerdere sportscholen door het land. Iedere sporter kent de naam Basic Fit wel. Basic Fit is ook de hele dag en nacht door geopend voor leden met een speciale key. Voor begeleiding en/of groepslessen kun je terecht binnen bepaalde tijden. Heb je een abonnement bij de Basic Fit o de Ettensebaan in Breda, maar ga je een weekendje weg en wil je graag door blijven sporten? Met een basic Fit abonnement mag je in elke basic fit door het land heen naar binnen.

Fit 24/7

Woon je net buiten Breda of ben je op zoek naar een sportschool in Willemstad. Net buiten Breda bevindt zich de Fit 24/7 sportschool. Bij Fit 24/7 geloven ze in een persoonlijke aanpak en begeleiden ze elk lid graag naar een gezondere lifestyle. De sportschool heeft vaste openingstijden namelijk;

  • Maandag, woensdag en donderdag; van 08:00 tot 11:30 en 16:00 tot 21:30
  • Dinsdag; van 08:00 tot 11:30 en 17:00 tot 21:30
  • Vrijdag en zaterdag; 08:00 tot 11:30
  • Zondag; 09:00 tot 11:30
Lees ook:  Goed nieuws om de week lekker mee te beginnen

Als je een abonnement bij Fit 24/7 aangaat krijg je eerst een intake gesprek en worden je doelen besproken. Zo kun jij de juiste begeleiding krijgen. Meer informatie over deze sportschool nabij Willemstad en Breda vind je hier.

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings