Technofeestjes steeds populairder: waarom?

27/06/2023
164
technofeest

Technofeestjes winnen steeds meer aan populariteit en trekken een groeiend aantal feestgangers aan. Maar waarom is techno als muziekgenre en de bijbehorende feestjes zo in opkomst? In dit artikel duiken we in de wereld van technofeestjes en onderzoeken we de redenen achter hun groeiende populariteit.

Techno is gegroeid in corona

We hebben gemerkt dat hardtechno sinds de pandemie enorm populair is geworden en festivals zoals Verknipt hebben een grote toestroom van jong publiek ervaren. Veel nieuwe mensen die tijdens de pandemie alleen huisfeestjes hadden meegemaakt gaan voor het eerst uit. Als je dan een geweldige dag hebt gehad, wil je vaker naar dat festival. Je eerste festivalervaring vergeet je vaak nooit. Sterker nog, Verknipt was één van de weinige festivals die daadwerkelijk plaatsvonden in dat bizarre weekend van juli 2021. Verknipt kwam zelfs in het nieuws vanwege mogelijke coronabesmettingen. Maar terwijl de wereld op slot ging, keken jongeren maandenlang verlekkerd naar video's van artiesten die vol gas gaven.

Technofeestjes als sociale evenementen

Technofeestjes bieden een gevoel van gemeenschap waarin mensen zich verbonden voelen met de andere personen om zich heen. Op de dansvloer vervaagt de lijn tussen iedereen en ontstaat er een gevoel van saamhorigheid en verbondenheid. Daarnaast staan technofeestjes bekend om hun sfeer van vrijheid en expressie. Mensen kunnen zichzelf zijn, zich uiten door middel van dans en zich losmaken van de zorgen van het dagelijks leven. Het biedt een ruimte waarin iedereen zichzelf is en helemaal losgaat. Technofeestjes trekken mensen aan die openstaan voor nieuwe ervaringen en avontuur. Het zijn vaak mensen die zich laten inspireren door de muziek. Deze samenkomst van mensen die van dezelfde muziek houden creëert een stimulerende en energieke omgeving.

De drempel om te gaan is heel laag

Wat ervoor zorgt dat veel mensen de afgelopen tijd kennis hebben gemaakt met het genre, is dat de drempel laag is. Bij een rockconcert moet je al bekend zijn met de artiest, anders ga je niet zomaar even kijken of het iets voor je is. Een rockconcert is ook erg dwingend. Je moet stil zijn bij het rustige intro, je schrikt van de drumsolo, de bridge is stil en bij het refrein zingt iedereen mee; het is dus behoorlijk intens. Techno heeft dat niet. Je hoeft geen moeite te doen om het te begrijpen. Techno is makkelijk om op te dansen en een feestje is betaalbaar. Als vrienden gaan, denk je: "Oh, dan ga ik ook mee." De feesten zijn altijd mooi verlicht en er hangt veel rook uit rookmachines om een mooie sfeer te creëren. Lees meer over rookvloeistoffen.

Tot slot

Al met al is het geen verrassing dat technofeestjes steeds populairder worden. Ze bieden een unieke ervaring, een gevoel van gemeenschap en vrijheid, en hebben een lage drempel om mee te doen. Of je nu al bekend bent met techno of niet, een technofeestje kan een geweldige manier zijn om los te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van de energieke sfeer die deze feestjes met zich meebrengen. Dus waar wacht je nog op? Laat je meeslepen door de beat en ervaar zelf waarom technofeestjes zo populair zijn geworden.

Lees ook:  Hoe klimaat vriendelijk ben jij tijdens het barbecueën?

Techno is hele harde muziek en kan zorgen voor gehoorschade. Lees onze blog over jongeren lopen vaak gehoorschade op.

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings