Tips om succesvol te ondernemen

17/09/2022
215
ondernemen

Op het moment dat je gaat ondernemen kom je erachter dat dit helemaal niet zo eenvoudig is. Dit wordt over het algemeen wel vaak gedacht, maar bij dit vakgebied komt ontzettend veel kijken. In dit artikel ga ik je een aantal tips geven hoe je succesvol kan starten met ondernemen zonder dat je een ondernemerscoach in Limburg nodig hebt!

Bepaal een visie voor je bedrijf

Een succesvolle ondernemer zal altijd werken vanuit een heldere toekomstvisie. Hij weet precies waar het bedrijf in de toekomst moet staan en bepaalt aan de hand daarvan de doelstellingen op korte en lange termijn. Simon Sinek geeft aan dat ondernemers niet moeten denken vanuit de “Wat verkoop ik”, maar uit de “Waarom verkoop ik”. De waarom zou volgens Simon Sinek altijd de kern van een onderneming moeten zijn. Een heldere missie en visie, waaruit het wat en hoe als vanzelf naar voren komt.

Bepalen van de lange en kortetermijndoelstellingen

Op het moment dat je de visie van je bedrijf duidelijk hebt, is het tijd om praktische korte en langetermijndoelstellingen te bepalen. De langetermijndoelstellingen lijken vaak ontzettend ver weg, maar omdat je ze opdeelt in kortetermijndoelstellingen ontstaan er een duidelijk plan. Het beste is om de doelstellingen SMART te maken. Dit betekent specifiek, meetbaar, acceptabel. Realistisch en tijdgebonden.

Een voorbeeld van een kortetermijndoel voor ondernemen is bijvoorbeeld: Elke maand haalt mijn bedrijf twee nieuwe klanten binnen of elke week bezoek ik drie potentiële klanten voor een gesprek. En een voorbeeld van een lange doelstelling is bijvoorbeeld in december 2022 heeft mijn bedrijf 30 klanten.

Structuur en discipline zijn nodig voor een goede prestatie

Het is belangrijk voor een bedrijf om structuur en discipline te hebben om succesvol te zijn en te blijven. Met structuur willen we zeggen: Alle regels en bedrijfsprocessen die nodig zijn om je bedrijf optimaal te kunnen functioneren. Nog nooit hebben we zoveel afleiding gehad als nu. Denk aan smartphones en social media die ons iedere dag afleiden van onze werkzaamheden. We zijn ondertussen 24 uur per dag bereikbaar en we worden steeds geconfronteerd met de succesverhalen van anderen.

Toch is het internet ook heel handig bij het digitaliseren van de boekhouding etc. Met al deze afleidingen en prikkels is het voor een ondernemer ontzettend lastig om zijn ingeslagen weg te vervolgen. Discipline is hier dan ook essentieel! Een ondernemer die succesvol is, is een volhouder, een doorzetter die telkens op zijn doel afgaat en steeds opnieuw de energie kan opbrengen om door te gaan. Door deze discipline en mindset zal je wel uiteindelijk het gewenste resultaat behalen! Een mindset kun je veranderen, dus begin hier maar al eens mee!

Als het aan mij ligt zijn dit de juiste tips waar je een begin mee kan maken. Zorg dat je basis goed is en deze goede basis zal zorgen voor een gestructureerde toekomst voor jouw bedrijf!

Lees ook:  Hoe werkt het automatiseren van bedrijfsprocessen?

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings