Vergroen je tuin tot een groen paradijs

05/06/2023
236
groen paradijs tuin

Een groene tuin zorgt ervoor dat je beter bezig bent voor het klimaat, maar ook voor een mooier uitzicht voor jezelf! Ook als je geen groene vingers hebt, kun je een groene tuin makkelijk onderhouden. Je kunt het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als jezelf wilt. We zeggen niet dat je de hele tuin vol moet hebben staan met bloemen en planten. Vergroen je tuin tot een groen paradijs! Hoe? Lees dan deze blog verder. Wil je na het lezen van deze blog nog meer tips? Meer tips over het vergroenen van je tuin vind je op de website van Sedumplus.

Vervang je tegels door groen

Misschien denk je dat tegels minder werk zijn dan gras, maar dat is niet waar! Zeker als je onkruid tussen je tegels hebt zitten is het veel werk om dit allemaal weg te halen. Dan is een rondje met de grasmaaier veel sneller gedaan. Daarnaast zorgen tegels er ook voor dat de hitte meer wordt vastgehouden in plaats van een groene tuin. Een voordeel want dan is je tuin een stuk koeler in de zomer.

Plaats een regenton in je tuin

Een groene tuin heeft veel water nodig, daarom is het aan te raden om een regenton in je tuin te plaatsen. Zeker in Nederland regent het vaak genoeg om hier na een tijdje je eigen tuin mee te voorzien van water. Tegenwoordig heb je ook regentonnen die mooi bij je buiteninterieur passen. Met deze manier bespaar je veel liters water die je anders had gebruikt vanuit de kraan.

Creëer een moestuin

Om een moestuin te creëren moet je een vruchtbare bodem hebben, anders gaan je planten niet groeien. Als je beschikt over een vruchtbare bodem dan kun je je eigen moestuin creëren. Je kunt je eigen favoriete groentes verbouwen, maar ook je fruit. Zo eet je uit je eigen tuin en het is ook nog eens voordelig voor je portemonnee. En zo eet je misschien wel meer groenten en fruit, omdat het ook zonde is om ze te laten rotten in je tuin!

Plaats bomen en planten

Bomen zorgen voor schaduw in je tuin en het oogt ook heel mooi. Je hebt grote bomen, maar ook kleine bomen, de keuze hangt af van jouw tuin. Als je een grote tuin hebt dan heb je ook de mogelijkheid om grote bomen te plaatsen. In een kleine tuin is de beste optie kleine bomen. Vervolgens kies je een aantal planten die je aanspreken en waar je vrolijk van wordt. Is paars je lievelingskleur? Kies dan voor paarse bloemen of lavendel. Als je geen groene vingers hebt, kun je ook kijken naar planten die de minste onderhoud nodig hebben.

Meer blogs lezen? Lees dan ook "Nederland wordt steeds groener!", "Zomertrends in je tuin 2023" en ''Verduurzaming van je tuin''

Lees ook:  Koks van sterrenkeukens beginnen steeds vaker voor zichzelf

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

Web Wings groeit uit tot marktleider in online marketing

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings