Nederland wordt steeds groener!

12/05/2022
354
milieu

Het is heel belangrijk dat we er allemaal aan mee werken: het milieu! Het is bekend dat Nederland steeds groener wordt en dat is zeer positief voor deze wereld. Sinds de afgelopen 15 jaar is Nederland milieu-efficiënter geworden. Echter scoort Nederland op dit onderwerp nog aan de lage kant. Dat betekent dat het nog groener kan en dat is goed. Zo kunnen we er bijvoorbeeld nog harder voor werken, maar we zijn al goed op weg! Dit zie je bijvoorbeeld aan de hoeveelheid elektrische auto's in ons land. Lees hier meer over de voor- en nadelen van elektrische auto's. In deze blog lees je over het milieu in corona, verbeteringen in het milieu en hoe jij je steentje bij kunt dragen!

Laadpassen top 10

Groen in coronaperiodes?

Er zijn een paar verklaringen waarom de coronaperiodes een positief effect hebben gehad op het milieu. Zo moesten mensen thuis werken en niet op locatie, door deze regel bleven de auto’s thuis op de oprit staan en was er dus minder koolstofdioxide vrij. Ook mochten mensen niet meer op vakantie gaan, waardoor vliegtuigen dus ook stil bleven staan. Eigenlijk heeft de aarde door de lockdowns even op adem kunnen komen, wat natuurlijk heel goed is, maar de coronacrisis heeft niet alleen positieve zaken achtergelaten. Zo moesten er mondkapjes gedragen worden, deze mondkapjes werden vaker gedumpt op straat en in de natuur. Nou is dat niet het ergste geval aangezien hier niet veel plastic in zit, maar er zit toch nog wel iets van plastic in.

Elektrische voertuigen

Je ziet dat men veel erover nadenkt hoe het klimaat verbeterd kan worden en wat we ervoor kunnen. Zo zie je bijvoorbeeld de elektrische voertuigen over straat rijden. Zo’n elektrische auto’s, scooters of fietsen zijn een stuk beter dan de voertuigen die op benzine of diesel rijden. Deze elektrische voertuigen, zoals een Tesla bijvoorbeeld, wordt opgeladen aan een laadpaal met laadpassen. Er bestaat een laadpassen top 10 waar je verschillende laadpassen kunt vergelijken zodat je een laadpas kiest die bij jou past. Bekijk dus zeker eens zo’n laadpassen top 10! Zoals in het begin van deze alinea staat zijn de elektrische voertuigen dus veel beter voor het milieu dan auto’s op benzine of diesel. De reden daarvan is omdat elektrische auto’s weinig tot geen CO₂ (koolstofdioxide) vrij laat, en dit stofje is zeer schadelijk voor het milieu. Overweeg dus zeker een elektrische auto!

milieu

Zo kan jij mee helpen!

Er zijn veel manieren hoe jij het milieu kunt helpen te verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld een elektrische auto aanschaffen en zo’n laadpassen top 10 bekijken, maar dat kan nog wel eens prijzig zijn en er zijn nog talloze andere manieren hoe je kunt helpen. Begin eens met het recyclen van bepaalde producten, zoals ten eerste plastic. Als je jouw afval nog niet doet scheiden, begin hier dan mee, want dit is een van de belangrijkste zaken betreft het groen zijn! Je kunt ook papier recyclen door lege keukenrollen een nieuw leven te geven of bijvoorbeeld hele nieuwe vellen papier te maken van oud papier. Zo kun je er ook op letten dat je schoonmaakproducten biologisch afbreekbaar zijn. Neem de trap in plaats van de lift, en pak de fiets in plaats van de auto. Zo kunnen we nog heel veel dingen opnoemen, maar hier kun je alvast mee beginnen!

Lees ook:  Efficiënt en duurzaam: Containers huren voor incidenteel afval

Wil je graag weten hoe bedrijven hun steentje bijdragen aan het milieu? Lees dan deze blog over duurzame logistiek.

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings