Vierseizoenenbanden steeds populairder

09/11/2020
280
banden

In Nederland is er een toename te zien in het gebruik van de vierseizoenenbanden. Deze banden kunnen het hele jaar door gebruikt worden. Door het toepassen technologische innovaties is het mogelijk geworden om een band te creëren niet gewisseld hoeft te worden.

Oorzaken

De oorzaak van de toename ligt bij de warmere winters in Nederland. Daarnaast helpt het ook dat mensen liever niet 2x naar de garage rijden om hun banden te laten vervangen. Dit brengt namelijk kosten met zich mee die bespaart kunnen worden door het gebruik van vierseizoenenbanden. Daarnaast bespaart de eigenaar van de auto ook nog een set banden uit. Deze kosten worden dus ook nog eens gespaard. Al deze punten samen zorgen er in de afgelopen 10 jaar een stijging heeft plaatsgevonden van 9 procent in Europa. In Nederland is het aandeel gestegen naar 16 procent van de bandenmarkt. De populariteit van de vierseizoenenband in Nederland is dus nog groter.

banden

Trend

De trend die men ziet is dat elke warme zomer ervoor zorgt dat steeds meer consumenten overstappen. De winterband is dan in Nederland eigenlijk niet meer echt nodig. Tenzij er natuurlijk centimeters sneeuw ligt of het flink vriest. Bovendien is de kwaliteit van de vierseizoenenband zo erg voorruit gegaan dat een aantal banden ook worden goedgekeurd als winterband. Dit geldt dan bijvoorbeeld voor een land als Duitsland waar dit verplicht is. De vierseizoenenband is hiermee dan ook geschikt voor landen waar een gemiddeld klimaat is.

Nog niet ideaal

De vierseizoenenband is voor de mensen die veel kilometers maken of in een elektrische auto rijden niet voldoende. Deze mensen vragen namelijk veel van hun auto en dus ook van de banden. Ter info: elektrische auto’s zijn vaak zwaarder en krachtiger waardoor de bandenwissel in de lente en de herfst toch nodig blijft. Dit geldt dan natuurlijk ook voor de mensen die veel kilometers maken. Voor alle andere auto’s geldt dat een overstap naar vierseizoenenbanden wel interessant kan zijn. Als bestuurder is het wel van belang, dat er begrepen wordt, dat de vierseizoenenbanden altijd een compromis blijven ten opzichte van de andere banden. De zomer- en winterbanden zullen in de komende jaren dus zeker nog een groot deel van hun aandeel kunnen behouden.

Lees ook:  De top 10 mooiste voetbalspeelsters

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings