Waar moet je aan denken bij het organiseren van een feest?

18/08/2023
126
mannen op een feest

Het organiseren van een feest kan zowel leuk als beangstigend zijn. Of het nu gaat om een verjaardagsfeest, suprise party, jubileum, bruiloft of bedrijfsdingetje, er zijn talloze details om rekening mee te houden om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. We kunnen ons heel goed voorstellen dat het allemaal gewoon veel te veel is en je nog net geen prikkeloverdosis krijgt. Daarom hebben wij er voor gekozen om een blog te schrijven zodat jij een paar handvaten hebt. Zo weet je waar je, ongeveer, aan moet denken bij het organiseren van een feest!

Een tijdige RSVP

Allereerst, wat is de definitie van RSVP? RSVP betekent ‘Respond, if you please’. Dit is afgeleid van de Franse zin: ‘Réspondez s’il vous plaît’. Zorg er voor dat je tijdig een inventarisatie maakt van de mensen die komen. Dit gaat je een hoop hoofdpijn schelen bij het inkopen doen voor je feest. Je hoeft zo niet meer door de gangen van de lokale super te lopen en maar afvragen hoeveel mensen er nou komen, want jij hebt deze blog gelezen! Dit is trouwens niet de eerste keer dat we over feestjes schrijven, we hebben pas geleden ook over technofeestjes geschreven!

Denk ook goed na wíe je uitnodigt

Dit heeft een tweetal redenen: feest ‘chemistry’ en weten wat je moet kopen. Laten we beginnen bij de eerste: matchen de mensen die uitgenodigd wel of kan je de klok zetten op het eerste, tweede en derde argument? Sommige groepen mixen gewoon niet en het is aan jou om hier aan te denken. Als je dit gekozen hebt, komt de volgende vraag: wat eten en drinken ze? Moet je tequila gaan kopen of spa rood? Heb je snacks nodig of ham en kaas blokjes voor je kringverjaardag? Daarnaast is het ook handig om te weten waar je je inkopen doet. Ga je naar de supermarkt of naar de drankenhandel?

Kies de juiste locatie

De keuze van de locatie hangt af van het type feest en het aantal gasten. Of je nu kiest voor een chique zaal voor je collega’s, een buitenlocatie of zelfs je eigen huis, zorg ervoor dat de locatie geschikt is voor hetgeen wat je wilt gaan doen en het aantal mensen dat je verwacht. Het ziet er niet uit als je een zaal voor 100 man huurt en er 5 mensen komen, maar het werkt ook niet als je een zaal van 5 man huurt voor 100 man. Planning is simpelweg heel belangrijk. Ben jij meer van feestjes bezoeken in plaats van organiseren? Dan ben je vast blij met de terugkeer van de silent disco! Hopelijk weet jij nu waar je zoal aan moet denken bij het organiseren van een feest!

Lees ook:  Hoe klimaat vriendelijk ben jij tijdens het barbecueën?

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings