Wat zijn de beste programma’s om foto’s mee te bewerken?

13/02/2022
276
de beste programma’s om foto’s mee te bewerken

Tegenwoordig is het normaal om je foto’s zo te bewerken dat ze er alsmaar beter op worden. Dat kan met simpele filters, maar er zijn ook uitgebreidere mogelijkheden. Er zijn de laatste jaren veel apps voor het bewerken van foto's bijgekomen, maar veel daarvan zijn betaald. Als je op zoek bent naar een app voor het bewerken van foto's voor je smartphone of voor je laptop, is er ook een heel groot aanbod aan apps en programma’s die je kunt gebruiken die geen geld kosten. Wil je hier graag meer over weten? Lees dan snel verder!

Snapseed

Snapseed is wel een van de meest bekende programma’s om je foto’s mee te bewerken. Het is een programma van Google en is een zeer complete fotobewerkingsapplicatie. Het hoeft bij deze app ook niet te ingewikkeld te zijn, je kunt veel dingen bereiken met deze applicatie zonder veel moeilijke stappen. Je kunt onder andere een filter toevoegen of foto’s bijsnijden. Foto’s bijsnijden is vooral aantrekkelijk voor als je bijvoorbeeld foto’s hebt gemaakt van een landschap, een stilleven of een van een stad. Je kunt zelfs meer doen met de gratis versie van Photoshop voor Android met Snapseed. Deze Google-app is dus toegankelijk genoeg voor wie nieuw is in foto’s bewerken zoals foto’s bijsnijden, maar ook voor meer professionele fotografen.

foto's bijsnijden

Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop Express is een van de meest professionele programma’s onder alle programma’s. Adobe Photoshop Express is vergelijkbaar met Snapseed en is de beste keuze als je al een Adobe-account hebt en alle functies ervan kunt gebruiken. De gratis versie is echter vrij beperkt en heeft veel in-app aankopen. Om van alle opties gebruik te kunnen maken, zal je toch behoorlijk wat geld moeten uitgeven. Zo kun je meer filters kopen, terwijl Snapseed gratis meer filters ter beschikking stelt. Je kunt het programma dus prima gratis gebruiken, maar wil je meer kunnen doen dan is de betaalde versie misschien meer geschikt voor jou!

VSCO

VSCO is een van de meest bekende en populaire photoshop apps. Dit komt vooral door al zijn mogelijkheden, maar ook door alle populaire filters die beschikbaar zijn in de app. VSCO biedt allerlei bijzondere zogenaamde presets, zodat je je foto’s er al heel snel super mooi uit zien. Echter zijn niet alle presets zijn gratis beschikbaar, want voor velen moet je nog betalen. Met de gratis variaties kun je echter toch iets moois van je foto’s maken. De ontwikkelaars brengen regelmatig updates voor VSCO uit, waardoor je vaak nieuwe tools krijgt om je foto’s te bewerken. Het is jammer dat de app je regelmatig aanmoedigt om een betaald account te nemen, maar de gratis mogelijkheden maken deze app zeker de moeite waard.

Als foto's niets voor jou zijn dan kan je altijd nog animaties gaan maken!

Lees ook:  Netflix & Marvel brengen nieuwe films uit

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings