Zo word jij een top programmeur

Read Time:1 Minute, 56 Second
Zo word jij een top programmeur

Programmeren is tegenwoordig niet weg te denken, nu de online wereld primair wordt. In mooie Engelse termen ben je een full stack developer, die software ontwikkeld voor verschillende bedrijven. Een full stack developer vacature is veelvoudig te vinden, aangezien er vraag is naar programmeurs. Daarbij verwacht men een ontwikkelaar die veelzijdig kan werken en zowel de back-end als de front-end van de website of applicatie kan programmeren. Wil jij scoren op jouw sollicitatie en ervoor zorgen dat jij als top programmeur bekend staat? Lees dit artikel en kom erachter wat er van jou verwacht wordt.

Wat is een full stack developer?

Voordat we je gaan uitleggen wat je allemaal moet kennen en kunnen, is het belangrijk om te weten wat de functie precies inhoudt. Simpel gezegd is een full stack developer een programmeur die zowel de voor- als achterkant van het internet ontwikkeld. Bij een full stack developer vacature vragen ze naar een persoon met een brede kennis van tools, programmeertalen en technieken. Denk naast het ontwikkelen van websites ook aan het bouwen van webapplicaties en het monitoren van ontwikkelde software.

Hoe wordt je programmeur of full stack developer?

Natuurlijk kun je niet zomaar een programmeur worden. Je moet hier enige aanleg en interesse in hebben. Daarnaast dien je een ICT-opleiding te volgen. Geschikte opleidingen hiervoor zijn Informatica op zowel HBO als WO niveau, maar ook Technische Informatica is een geschikte opleiding. Opleidingen als Software Engineering, System and Network Engineering en Communication en Multimedia Design worden ook veelvoudig genoemd in een full stack developer vacature.

Naast de opleiding die je volgt is het verstandig om je te verdiepen in systemen, tools en softwaretalen. Zo is het bij de meeste bedrijven een vereiste dat je kennis hebt over Oracle, Progres, Git, ASP, MCVWeb en Api.

full stack developer vacature

Persoonlijkheidskenmerken

Naast dat je de kennis beheerst en de opleiding hebt gevolgd, zul je ook een aantal behendigheden moeten hebben. Je moet bijvoorbeeld moeten kunnen handelen, wanneer er iets mis dreigt te gaan. Je zult een project van A tot Z in goede banen moeten leiden. Persoonlijke eigenschappen die van belang zijn, als je solliciteert op een full stack developer vacature zijn:

  • Het hebben van een analytische geest
  • Aandacht hebben voor het kleinste detail
  • Het aanbrengen van creativiteit
  • Het hebben van geduld en dit kunnen uitoefenen
  • Het hebben van discipline
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %