Bak in de kerstvakantie de lekkerste baksels met je kids

20/12/2023
123
de lekkerste baksels

Met de kerstvakantie voor de deur zoeken veel ouders naar leuke activiteiten voor het hele gezin. Wat overigens niet hoeft te betekenen dat je de deur uit moet deze weken; de kerstperiode is vaak immers al druk zat met etentjes bij vrienden en familie. Bak eens samen met je kinderen de lekkerste baksels, zoals een taart of bijvoorbeeld cupcakes! Niet alleen een gezellige activiteit, maar ook nog eens een smaakvolle waar je een weekend lang van kunt genieten.

Je bestelt de benodigdheden voor je baksels eenvoudig online. Koop een siliconen bakvorm, bestel de benodigdheden voor een biscuittaart en zorg voor fondant om de taart straks mee te kunnen versieren. Je hebt het vaak de volgende dag al in huis! In dit artikel lees je meer over het bakken met kinderen. 

Zoek naar eenvoudige recepten voor je kinderen 

Bakken met kinderen is het leukst wanneer zij een actieve bijdrage kunnen leveren. Zoek om deze reden naar recepten die relatief makkelijk te bereiden zijn. Denk aan cupcakes, de eerder genoemde biscuittaart en bijvoorbeeld gingerbread koekjes. Ook zandkoekjes zijn vaak in trek bij kinderen. 

Laat je kinderen de baksels zelf versieren 
Het leuke aan deze recepten is dat je kinderen niet alleen kunnen helpen bij de bereiding van de basis van de lekkerste baksels. Laat je kinderen ook hun creativiteit loslaten op de versiering hiervan. Kom tot feestelijke creaties met de benodigdheden voor bijvoorbeeld een fondant taart van Deleukstetaartenshop.nl.

Fondant is een heel makkelijk te bewerken product, dat ook nog eens smaakvol en kleurrijk is. Je snijdt hier zelf figuurtjes uit, of combineert de fondant met uitsteekfiguurtjes. Deze kunnen je kinderen ook veilig gebruiken, daar waar je ze wellicht liever niet direct een mesje geeft. 

Neem de koekjes mee bij een wandeling in het bos 

Na de uitgebreide diners bij Kerst en de oliebollen rond de jaarwisseling is het tijd om uit te buiken en bij te komen van al dat eten. Daarbij wil men de goede voornemens direct in praktijk brengen. Niets is daarom fijner dan het maken van een boswandeling op Nieuwjaarsdag. Geniet van de frisse lucht, de vaak koude wind door je haren én een zelfgebakken koekje. Neem ze mee voor een korte pauze onderweg!

In plaats van een wandeling door het bos is ook een wandeling over het strand traditioneel geliefd bij Nederlandse gezinnen op de eerste dag(en) van het nieuwe jaar. Waar trek jij deze dagen normaliter heen? 

Lees hier ook alles over het inkopen voor de feestdagen.

Lees ook:  De sport trends van 2022

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings