Je immuunsysteem een oppepper geven

16/11/2023
99
je immuunsysteem

Laat jouw immuunsysteem je ook weleens in de steek? Dat is vervelend, maar gelukkig kun je wel het een en ander doen om jouw immuunsysteem op te krikken. Hieronder zetten we een aantal tips voor je op een rij die je kunnen helpen om jouw immuunsysteem een boost te kunnen geven.

Tip 1: Vitamines

Allereerst is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je genoeg vitamines binnenkrijgt. Zo is het verstandig om iedere dag voldoende groenten en fruit te eten. Hier zitten namelijk veel vitamines in en dit kan ervoor zorgen dat je je immuunsysteem weer opgekrikt kan worden. Vooral als jouw immuunsysteem je weleens in de steek laat, is het belangrijk om hierop te letten.

Supplementen slikken
Je kunt ook overwegen om supplementen te slikken, met supplementen die kunnen bijdragen aan een beter immuunsysteem. Zo kun je bijvoorbeeld Reishi kopen: dit zijn supplementen die veel gezondheidsvoordelen kunnen opleveren, waaronder de werking op het immuunsysteem. Verdiep je natuurlijk wel altijd in welke supplementen van belang voor jou kunnen zijn, voordat je ze daadwerkelijk gaat slikken.

Tip 2: Blijf bewegen

Zorg er ook voor dat je het hele jaar door blijft bewegen. Genoeg beweging levert talloze gezondheidsvoordelen op, waaronder dat je hiermee het immuunsysteem kunt opkrikken. Je kunt naar de sportschool gaan voor een uurtje krachttraining, maar je kunt ook de natuur opzoeken. Door buiten te bewegen kun je nog meer gezondheidsvoordelen ervaren.

Ga daarom bijvoorbeeld een rondje hardlopen of wandelen in het bos. Vervolgens kun je genieten van een frisse neus én een fijn gevoel.

Lees hier ook over de voordelen van trampolinespringen.

blijven bewegen voor je immuunsysteem

Tip 3: Voorkom stress

Het is niet goed voor het lichaam om veel stress te ervaren. Stress kan er namelijk voor zorgen dat onder ander je bloeddruk omhoog gaat, je moe wordt, je geen energie meer hebt en het kan er ook voor zorgen dat je immuunsysteem vermindert wordt. Zorg er daarom voor dat je zo veel mogelijk stress voorkomt. Doe vooral dingen waar jij lekker van kunt ontspannen, zoals mediteren of yoga.

Tip 4: Goede nachtrust

Een goede nachtrust: we weten allemaal wel hoe belangrijk het is. Een goede nachtrust zorgt er namelijk voor dat je opgewekt bent, vol energie de dag doorkomt én… dat je je immuunsysteem onder controle kunt houden. Heb je moeite om een goede nachtrust te pakken? Zorg er dan voor dat je, voor het slapengaan, niet meer op je telefoon kijkt.

Ook is het belangrijk om niet te veel suiker of cafeïne binnen te krijgen voordat je van plan bent om naar bed te gaan.

Lees hier onze blog voor nog meer tips voor een goede nachtrust.

Lees ook:  Monteur veroorzaakt explosie in woning Oldenzaal en wordt vervolgd door het OM

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings