Nederland leeft gezonder door Corona-crisis

05/08/2021
296
virtuele maagband

Het toeslaan van Corona in Nederland heeft veel mensen wakker geschud. Ongezond leven en een zwak immuunsysteem lijken je vatbaarder te maken voor het virus. Het is dan ook niet voor niets dat mensen met ernstig overgewicht eerder een vaccinatie hebben gekregen dan de rest van Nederland. Het is namelijk al langer bekend dat mensen met obesitas een hogere kans hebben om op de intensive care te belanden.

Gezonder door Corona

De impact dat het corona-virus kan hebben is in de afgelopen anderhalf jaar maar pijnlijk duidelijk geworden. We proberen er in Nederland dan ook alles aan te doen om dit virus zo snel mogelijk te elimineren. Dit wordt vooral gedaan door veel te vaccineren en door bijvoorbeeld de maatregelen omtrent handen wassen en afstand houden. Nederlanders proberen daarnaast ook zelf om gezonder te leven om zo een minder grote kans te hebben om ernstig ziek te worden van het corona-virus. Zo hebben supermarkten afgelopen jaar een stuk meer groente en fruit verkocht. Uit onderzoek blijkt dat in ieder geval 9% van de Nederlanders gezonder is gaan eten sinds de Coronacrisis. Dat is natuurlijk al een mooie eerste stap, maar nog lang niet genoeg. Daarnaast zijn ook veel mensen thuis yoga gaan beoefenen.

We moeten gezonder gaan leven

Gezonder leven is iets waar in Nederland sowieso meer aandacht voor moet komen. Dit geldt niet alleen voor de corona-crisis maar in zijn algemeen. Maar een kwart van de Nederlandse bevolking houdt zich aan de richtlijnen voor gezonde voeding. Ongezond leven heeft een hoop negatieve gevolgen waardoor er écht geprobeerd moet worden deze negatieve gevolgen te voorkomen.

Waar begin je?

De overstap van een ongezonde naar een gezonde leefstijl hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt de overstap dan ook stapsgewijs maken door steeds meer gezonde gewoonte toe te voegen aan je dagelijkse bezigheden. Denk bijvoorbeeld aan vaker de trap pakken en meer groente eten. Begin overigens niet zo maar aan een dieet zonder eerst gedegen onderzoek te doen. Niet alle dieetmethodes werken namelijk even goed.

Mocht het toch niet helemaal zelf lukken dan kun je ook professionele hulp inschakelen. Een goede optie om gezonder te leven is een virtuele maagband. Deze maagband is geen fysieke maagband, maar een maagband die eigenlijk in je hoofd zit. Door middel van hypnose heb je het idee dat je een maagband hebt waardoor je eetlust minder wordt. Er vindt dus een verandering plaats qua mindset waardoor je gezonder gaat leven.

Lees hier onze blog met handige tips om je immuunsysteem een oppepper te geven.

Lees ook:  Denk al na over je inkopen voor de feestdagen

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings