De ultieme roadtrip routes in Nederland

28/02/2024
111
Op reis in Nederland

De populariteit van Nederland als vakantiebestemming groeit gestaag, vooral voor vakanties binnen eigen land. Wanneer je een roadtrip plant, is het handig om van tevoren je route en overnachtingen te plannen. In deze blog laten we je kennismaken met enkele van de meest prachtige roadtrip routes door Nederland.

Roadtrippen door de Veluwe

De Veluwe, een van de grootste natuurgebieden in Noordwest-Europa, is een absoluut pareltje en behoort tot de meest geliefde vakantiebestemmingen in Nederland. Met bossen, prachtige heidevelden en de Veluwse randmeren biedt dit gebied veel verschillende mogelijkheden voor zowel jong als oud. Of je nu op zoek bent naar een rustige bestemming of juist een actieve vakantie vol fiets- en wandelavonturen, de Veluwe heeft voor elk wat wils.

Maar de Veluwe biedt meer dan alleen natuurlijke pracht, er zijn ook verschillende steden die je kunt verkennen tijdens je verblijf. Een stedelijk uitje naar Arnhem of Apeldoorn voegt een cultureel tintje toe aan je vakantie met musea, winkels en gezellige eetgelegenheden om te verkennen.

Roadtrip door Zuid-Limburg

Als je een echte natuurliefhebber bent, is een tour door Zuid-Limburg een perfecte vakantiebestemming tijdens jou roadtrip. Zuid-Limburg staat bekend als een echt heuvellandschap. Door Zuid-Limburg loopt de Mergellandroute van 110 kilometer. Dit is een van de weinige gebieden in Nederland die loopt door het heuvellandschap. Tijdens de route rijd je op rustige wegen, maar kom je ook verschillende authentieke dorpskernen tegen. Zo is het drielandenpunt ook een vaak bezochte bestemming. Daarnaast kun je zelf bepalen of je de route wilt afleggen met de auto, scooter of motor.

Deltawerken route

De Deltawerken route loopt door het prachtige Zuidwestelijke Deltagebied van Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant waar je kunt genieten van de waterbouwkundige werken die zijn ontstaan na de verwoestende watersnoodramp van 1953. Tijdens deze reis ontdek je maar liefst 13 Deltawerken.

Onderweg zijn er verschillende plekken waar je een tussenstop kunt maken om nog meer te ontdekken. Een van de tussenstops langs de route is bijvoorbeeld de Stormvloedkering Hollandse IJssel, waar je kunt genieten van de indrukwekkende techniek achter deze waterkering. In het voorjaar biedt de route ook de mogelijkheid om te stoppen en te genieten van de kleurrijke tulpenvelden en voor diegene die een stad wil bezoeken is er de mogelijkheid om een tussenstop te maken in Middelburg, waar pittoreske straatjes en historische monumenten staan. 

Hunebed Highway

Als je een echte liefhebber bent van cultuur en geschiedenis, dan is een reis langs de Hunebed Highway in Drenthe absoluut een aanrader. Deze route voert je dwars door de provincie langs de talloze hunebedden waar Drenthe zo beroemd om is. Langs de weg vind je maar liefst 47 van deze prehistorische monumenten, elk met hun eigen verhaal en betekenis.

Maar de Hunebed Highway biedt meer dan alleen het bewonderen van deze oude stenen bouwwerken. Tijdens je reis is er ook volop gelegenheid om te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. Maak bijvoorbeeld een tussenstop voor een wandeling door het Nationaal Park Drentsche Aa of verken het Boomkroonpad, waar je tussen de boomtoppen loopt en een uniek perspectief krijgt op het bosleven.

Lees ook:  Niet samen slapen steeds minder taboe

Holland-Amerikaroute

Deze route start in het Limburgse dorpje America en strekt zich uit langs de Maas over een afstand van maar liefst 150 kilometer tot aan het prachtige Gelderland. Langs de weg ontdek je een scala aan betoverende bestemmingen die je reis onvergetelijk maken. Gedurende de route kun je ook hier weer verschillende tussenstops maken. Begin bij het Nationaal Park De Maasduinen, een uitgestrekte zandvlakte. Hier kun je kiezen uit verschillende wandelroutes, variërend in lengte, waardoor je de natuurlijke pracht van dit gebied volledig kunt ervaren. Aan het einde van je tocht bereik je Gelderland, waar veel historie te vinden is kun je de kasteelruïne Batenburg en het imposante kasteel Hernen bezoeken.

Roadtrip Betuwe

Ben je van plan om in de lente op reis te gaan? Dan is een route door de Betuwe een uitstekende keuze. De Betuwe staat bekend als de fruitstreek van Nederland vanwege de talrijke boomgaarden vol fruitbomen die in het voorjaar in bloei staan. Vooral de prachtige kersenbloesems trekken veel bekijks. Terwijl je met de auto over landelijke wegen rijdt, word je omringd door kleurrijke bloemen en een overvloed aan bloesems.

Roadtrip door heel Nederland

Als je een roadtrip overweegt waarbij je heel Nederland wilt verkennen, kun je overwegen om elke provincie te bezoeken. Je kunt de nationale parken, maar ook de minder bekende lokale bossen, stranden en natuurgebieden verkennen. Je kunt van plek naar plek rijden en vervolgens weer verder gaan. Het is echter belangrijk dat je hiervoor enkele weken de tijd neemt, omdat er veel opties zijn in Nederland. Maak een lijstje van de plaatsen die je graag wilt bezoeken en stippel vervolgens een route uit. Om het overzichtelijker te maken, kun je Nederland opsplitsen in Noord-, Oost-, Zuid-, West- en Centraal-Nederland. Wanneer je tijdens je roadtrip veel onderweg bent met de auto is het belangrijk om je op voorhand goed voor te bereiden. Om heel Nederland door te reizen maak je veel kilometers met de auto en kan het ook voorkomen dat je met autopech langs de weg komt te staan. Wees goed voorbereid en weet waar je terecht kan met autopech. Er zijn dus veel verschillende mogelijkheden voor een roadtrip door Nederland. Het is belangrijk om op voorhand uit te stippelen welke plekken je graag wilt bezoeken, zodat je weet wat jou te wachten staat tijdens de roadtrip.

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings